Malatya’da Hekimhan muhtarlarından Büyükşehir’e teşekkür ziyareti

Malatya'da Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve Mahalle Muhtarları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

08 Ağustos 2021 Pazar 13:21
Malatya’da Hekimhan muhtarlarından Büyükşehir’e teşekkür ziyareti

MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Hekimhan ilçesine geçtiğimiz yıl içerisinde 320 km asfalt yapıldığını belirten Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ,  2,5 yıldır Malatya’da, Türkiye’de köylerde dâhil ayrım yapmadan her mahalleyi, köyü ve ilçeyi şantiye haline getirmesinden ötürü Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Mahalle muhtarlarıyla birlikte Başkan Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret eden Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, "Başkanımızın yaptığı hizmetler saymakla bitmez. Muhtarlarımızla başkanımızı ziyaretimizin amacı nasıl ki başkanımız Türkiye’ye örnek olan birliği, beraberliği Malatya’da sağladığından ve dolayısıyla Türkiye’ye örnek olduysa bu nedenle teşekkür ediyoruz. Her şey yapılır ama başkanımız halkı birleştirdi. Hekimhan başta olmak üzere Malatya’yı başkanımız bir araya getirdi. Buda Türkiye’ye örnek oldu" dedi.

Muhtarlar, Malatya’nın Dünyaya tanıtımı noktasında Arslantepe Höyüğü'nün çok büyük rol oynayacağına inandığını söyledi.

Katılımcı belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Arslantepe’nin UNESCO’ya alınması hem Türkiye açısından hem de insanlık açısından ve insanlık tarihi açısından dönüm noktası olduklarını belirterek, "Biz Malatya’yı tarif ederken insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri olarak tarif ediyoruz. Dolayısıyla bizim üzerinde mirasçı olarak bulunduğumuz yer çok önemli ve kadim bir şehirdir. İnsanlık medeniyeti bu topraklarda inkişaf etmiş. İnkişaf eden bu medeniyet dünya tarafından tescil edildi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alarak, medeniyet tohumlarının ekildiği, ilk yerleşik hayatın başladığı, ilk devlet hayatının başladığı, ilk saray hayatının başladığı, ilk muhasebe kayıtlarının yapıldığı, ilk gümrükleme işlemlerinin yapıldığı, ilk taş devrinden demir devrine evrilmenin yapıldığı yani insanlık medeniyetinin başladığı Arslantepe’yi dünya tescil etti. Bu önemli bir hadisedir" dedi.

Malatya genelindeki çalışmalarda eksikliklerimizin giderilmesi noktasında Hekimhan’da belediye başkanımız ve muhtarlarımızla birlikte, büyükşehir olarak ekiplerimizle birlikte sorunlarımızı çözmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Gürkan, Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesine girmesinden dolayı yaşanılan heyecanı bizlerle paylaşan muhtarlarımıza teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Medicana
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37