banner55

55 yıllık bitmeyen aşk

İznik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Yaşayan İznik Hazineleri” belgeselleri kapsamında radyo ve televizyon ustası Ekrem Sevim’in hayatı ve zanaatı ele alındı.

28 Şubat 2021 Pazar 12:28
55 yıllık bitmeyen aşk

BURSA (İGFA) - Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatları İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin“Yaşayan İznik Hazineleri” projesi kapsamında belgeselleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Radyo ve Televizyon Ustası Ekrem Sevim (69) icra ettiği zanaatı ile 1966 yılından bu yana 55 yıldır  mesleğini aşkla devam ettiriyor.

1952 yılında İznik’in Ömerli Mahallesi’nde dünyaya gelen Ekrem Sevim, radyo ve televizyon ustalığının tarihsel gelişimini anlatırken, “1966 yılında ilk bu mesleğe başladığımda radyolar ile başladık. Ben o zamanlar çıraklık yapıyordum.Türkiye'de ilk televizyon yayını 1968 de TRT ile başlamıştı. Televizyon yayınları başladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi de televizyon yayınları yapıyordu. Zamanla radyo, tüplü televizyonlar, plazma ve Lcd ekranlar olarak gelişti sektör. Tüplü televizyonların tamirinde her noktasına müdahale ederek tamirini yapıyor ve değişiklik yapabiliyorduk. Bugün değişen teknolojiye yetişmek zor. 55 yıllık meslek hayatımda hiçbir müşterimin işini görmeden kapıdan çevirmedim.Yaptığın işte başarının sırrı dosdoğru olmaktır" dedi.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37