5879 kişiyi boğulmaktan kurtardılar

10 sahil bölgesinde

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Eylül 2016 Pazartesi 12:57
5879 kişiyi boğulmaktan kurtardılar
KOSKEM bu yaz 1.446 kişiyi kurtardı, 2005’ten bu yana boğulmaktan kurtarılanların sayısı 5.879’u buldu.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı,  2016 yılı yaz deniz sezonunu kapattı. Kısa adı (KOSKEM) olan Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi tarafından ilimiz sınırları içerisinde bulunan Marmara ve Karadeniz sahillerinde 10 bölgede haftanın 7 günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti verildi.

Sahillerde Büyükşehir Belediyesi bünyesinden ve STK’lardan oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip görev yaptı. Cankurtaranlara sertifikalarını veren Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, sahillerde vatandaşların canını kurtarmak için görev yapan tüm personel ve STK üyelerine teşekkür etti.
 
10 SAHİL BÖLGESİ
Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti, 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirildi. 2009 yılı itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer Halk Plajı, Ereğli Halk Plajı, Darıca Bayramoğlu Halk Plajı, Darıca Bayramoğlu Kadınlar Plajı ve Karadeniz sahillerinde Cebeci Halk Plajı(Mavi Bayraklı), Kerpe Halk Plajı(Mavi Bayraklı), Kumcağız Halk Plajı, Sarısu Halk Plajı, Seyrek Halk Plajı, Bağırganlı Halk Plajı olmak üzere 10 bölgede çalışma yaptı.
 
EĞİTİM SERTİFİKASI
Sezon öncesi cankurtaranlık çalışmalarında dünya standartları, Mavi Bayrak Kriterleri ve TSSF’nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personel profesyonel eğitmenler tarafından havuz eğitiminden geçirildi. Cankurtaranlık belgesi olmayan ya da süresi geçen personele ve gönüllülere bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri aldırıldı. 2016 yaz sezonu için Kandıra Kaymakamlığı koordinesinde ilgili kamu kurumlarıyla, hazırlıklar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
UYARI TABELALARI         
KOSKEM sezon başında ilk iş olarak tüm sahil bölgelerinde halkı bilgilendirme ve uyarı bilgileri içeren tabelalar dikilerek üzerlerinde 2 adet 50’şer metre ipli can simitleri asıldı. Görev alanları içerisinde olan tüm sahillerde emniyet şeridi(mantarlama) çekildi. Ayrıca görev alanı dışında kalan Paşaağzı, Kovanağzı ve Sapanca Gölü etrafında kıyı mantarlama yapıldı. Sahillerimizde su kazaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler, yaz dönemi boyunca görev yapılan sahil bölgelerinde dağıtıldı. İstatistikî verilere göre yıllar geçtikçe boğulma vakalarında azalma yaşanırken kurtarılan insan sayısında artış gözlemlendi. 
 
BUGÜNE KADAR 5879 KİŞİ
KOSKEM tarafından bu yılın yaz sezonunda 1446 kişi kurtarıldı. 2005 yılından bugüne kadar kurtarılan kişi sayısı 5879’a ulaştı.  Geçen yıl 969 boğulma vakasına müdahale edildi. 2016 yılı yaz sezonu boyunca sahillerdeki 1238 vatandaşa ambulans sağlık hizmeti sunuldu. Cankurtaranlık hizmetine Kandıra Kaymakamlığı, Kandıra Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı katkı sağladı.
 
GÖREV ALAN BİRİMLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Kocaeli sahillerindeki su kazaları engelleme hizmeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birimleri,  sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar ile ortak çalışmalar kapsamında gerçekleştiriliyor. Cankurtaranlık hizmetinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı Güvenlik Şube Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ambulans Birimi, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü KEFKEN Ada Tahlisiye Bot İstasyonu Kaptanlığı, Akut Arama Kurtarma Kocaeli Şubesi, MAGDER(Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) Kocaeli Şubesi, Gönüllü İtfaiyeciler ve Yeditepe Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (YÜDAK) yer alıyor.  



Son Güncelleme: 19.09.2016 16:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37