Ada Modern'de dünyaca ünlü sanatçının heykelleri sergilendi

12 Ekim 2021 Salı 10:46
Ada Modern'de dünyaca ünlü sanatçının heykelleri sergilendi

Ada Modern Sanat Galerisi, Paris’te heykelleri sergilenen ilk Türk heykeltıraş olma unvanına
sahip Cem Sağbil’in ‘Doğa Ana’ isimli solo heykel sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.
Sanatçının kadın figürlerinden oluşan ve Ege mitolojisinden beslenerek yaptığı bronz döküm heykeller sergiyi ziyaret eden sanatseverlerin beğenisini aldı.Bülent ESER (DidimA HABER)- Dünyanın önde gelen Türk heykeltıraşlarından Cem Sağbil, ‘Doğa Ana’ ismini verdiği heykel sergisini Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde kurulan Ada Modern Sanat Galerisi’nde açtı. Serginin açılışı için Ada Modern Sanat Galerisi’nde bir kokteyl düzenlendi.

Sanat Galerisine, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, KUSAV Başkanı Levent Köylü ve Aydın Adanan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi Dekan
Yardımcısı Aziz Bostan katıldı.

ADA MODERN'DE  EGE MİTOLOJİSİ SERGİLENDİ 

Kadın figürlerinden oluşan ve Ege mitolojisinden beslenen figüratif bronz döküm heykeller ile
metal kesim resimlerin yer aldığı sergi, Kuşadalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İlk kez
Kuşadası’nda sanatseverler ile buluşan Doğa Ana isimli sergi sanatçının dişi, doğa, kuvvet ve
direnç gibi kavramlar üzerine yoğunlaşan eserlerini bir araya getiriyor. Cem Sağbil daha önce
de Kuşadası için Balıklı Adam heykeli ile balık kasaları ve kedilerin tasvir edildiği bir çalışma
hazırlamıştı. Kuşadası’nın ilk bronz heykelleri olma özelliği taşıyan eserler, Kuşadası Belediyesi tarafından yenilenen Balıkçılar Meydanı’na yerleştirilmişti.

Küratörlüğünü Çağla Bölek’in yaptığı Doğa Ananın dirayetli ve ihtişamlı yolculuğuna Cem Sağbil’in gözünden tanıklık etmek isteyenler 13 Kasım tarihine kadar Ada Modern Sanat Galerisi’ni ziyaret
edebilir.

Bir sanatçının ruhunu anlamak önemli diyen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “ Burada
Cem Sağbil’den eserlerinin hikayesini bizzat dinledim ve çok etkilendim. Kuşadası Belediye
 Başkanı Ömer Günel’i de tebrik ediyorum. Kültür ve sanat alanında hayata geçirdiği projelerle Kuşadası’nı yeniden eski günlerine kavuşturuyor” diye konuştu.

Serginin açılış konuşmasını yapan KUSAV Başkanı Levent Köylü, “Ada Modern Sanat Galerisi
olarak ikinci sergimizi açtık. Daha önce Kuşadası’nda bu büyüklükte bir heykel sergisi olmamıştı. Değerli sanatçımız Cem Sağbil ve değerli eserlerine ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Kuşadası Türkiye’de kültür ve sanat başkenti olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

ULUSAL ÇAPTA SANAT GALERİSİ OLMAK İSTİYORUZ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Biz Ada Modern Sanat Galerisi’nin ulusal çapta bir öneme sahip olmasını istiyoruz. Kuşadası, Türkiye turizminde amiral gemisi ise kültür ve sanat alanında da olmalı. Amacımız Kuşadası’nda turizm, kültür ve sanat faaliyetlerini doğru bir şekilde harmanlamak. Kuşadası’nda her zaman güçlü ve özgün  projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Cem Sağbil bizim için çok özel bir sanatçı. Çünkü Paris’te heykelleri sergilenen ilk Türk heykeltıraş. İlerleyen zamanlarda kendisiyle başka projeleri de gerçekleştireceğiz” dedi.

İnsanların modern çağdan bu yana doğayı tahrip ettiğini söyleyen Cem Sağbil, Doğa Ana, savaşçı amazonlar ve adeta toprak ile bütünleşmiş tanrıçalarla bize sesleniyor. Sergimi ilk kez Kuşadası’nda açtım. Bu anlamda benim için de bugün çok özel. Kuşadası’nda Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından çok güzel bir rüzgar esiyor. Kuşadası; gastronomisi, tarihi ve doğal
güzellikleriyle Türkiye’de önemli bir yere sahip. Belediye Başkanı Ömer Günel ile KUSAV Başkanı Levent Köylü’ye eserlerimi Kuşadası’nda sergilememe vesile oldukları için çok teşekkür ederim" dedi. 

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37