Ankara'daki Mardinliler dernekleşti

Ankara’da yaşayan Mardinliler bir araya gelerek Alternatif ve Çözüm Derneği'ni kurdu.

25 Şubat 2021 Perşembe 10:43
Ankara'daki Mardinliler dernekleşti

MARDİN (İGFA) - Ankara'da yaşayan Mardinliler, eğitimci yazar Mehmet Yıldız'ın kurucu başkanlığında Alternatif ve Çözüm Derneği çatısı altında bir araya geldi. Başta Mardin ve tüm ilçeleri olmak üzere Doğu ve Güneydoğuluların ikinci adresi olacak derneğin kurucu yönetimi Ortaköy'den Mehmet Bağış, Derik ilçesinden Mehmet Nuh Erkan, Kızıltepe'den Deham İçten ve üniversite öğrenicisi Merve Yıldız'dan oluştu.  

Alternatif ve Çözüm Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Kızılay'daki genel merkez binasında her ayın Cumartesi günü saat 10:00 ile 19:00 arasında Ankara'daki hemşerileriyle dayanışma ve tanışma gününde buluşacaklarını söyledi. Mardin'in ve ilçelerinin yöresel ürünlerini Ankara'da tanıtacaklarını belirten Başkan Yıldız, "Tandır Ekmeği, Mardin Pekmezi, Midyat Acuru ve Bulguru ile peynir başta olmak üzere sucuğumuzu ve diğer ürünlerimizi bundan sonra daha merkezi yerde ulaştırma ve tanıtma imkanı bulacağız” dedi.

Basın Yayın ve Tanıtma Sorumlusu Mehmet Bağış, Ankara'da bürokraside Mardin'in ve tüm ilçelerinin sorunlarını dile getirmek ve Mardin için neler 'yapabiliriz'i tartışmak için bir araya geldiklerini kaydederken,  Üniversite Sorumlusu Merve Yıldız ise, Ankara’ya üniversite okumaya gelen öğrencilerimizin burs, barınma ve eşya sorunlarıyla da yakından ilgileneceklerini söyledi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37