Artuklu Belediyesi'nden Mardin’e sanal tanıtım

Mardin'in Artuklu Belediyesi ve DİKA iş birliğinde internet üzerinde kurulan dijital platform ile Mardin’e gelecek olan turistlere gezi rehberi uygulaması başlattı.

06 Nisan 2021 Salı 16:32
Artuklu Belediyesi'nden Mardin’e sanal tanıtım

ŞEHMUS EDİS

Turizmde dijitalleşme adı altında internet üzerinden kurulan ve Mardin'e gitmek isteyen yerli yabancı turistlere hizmet edecek olan sitede tarihi kentin önemli mekanları hakkında bilgiler yer alıyor. 

Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, 'turizmde dijitalleşme' kapsamında DİKA ile yaptıkları iş birliği ile 7 bin yıllık tarihi olan Mardin’i tanıtmak için internet üzerinden gezi rehberi oluşturduklarını söyledi.

Rehberde turistlere şehri anlatan bilgiler yer aldığını belirten Başkan Tutaşı,”Mardin’in önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmde misafirlerimizi daha iyi ağırlamak istiyoruz. Yaptığımız uygulama ile turistlerin gezmek istediği yerin konumunu, yöresel lezzetlerini, konaklama tesislerini ve Mardin’in farklı kültürlerini tanıyacak. Artuklu Belediyesi olarak çağa ayak uyduruyoruz. Şehrin turizmine destek veriyoruz" dedi.


HEDEF 5 MİLYON TURİST

Farklı dilleri ve dinleri ile dünyanın önemli, turizm şehri olan Mardin’de son yıllarda artan turizm potansiyeli ile yılda 3 milyon turist ağırladıklarını ifade eden Başkan Tutaşı,” Bu rakamı 5 milyon turiste çıkarmak istiyoruz. Müslümanı, Kürdü, Arabı, Türkü, Süryani’si bir arada yaşıyoruz. Buradaki farklı kültürlerin birlik ve beraberliği son derece önemlidir. Bu ortam dünyaya önemli hoşgörü mesajları veriyoruz. Bu değerleri ve kültürleri dünyaya tanıtmak için İnternet üzerinden gezi rehberi hazırladık.  @GooglePlay ve @AppStore dan ücretsiz indirebileceğiniz Artuklu Gezi Rehberi Uygulaması ile hepsi ve daha fazlası bir tık ötenizde olacak. Önceden Mardin’e gelmek isteyen misafirlerimiz internet üzerinden gezi rehberine bakarak şehri gezebilecek imkânı sağladık” diye konuştu

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37