Ballıkayalar'da düşüp ayağını kırdı

Ballıkayalar'da düşüp ayağını kırdı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Eylül 2017 Perşembe 10:33
Ballıkayalar'da düşüp ayağını kırdı



Gebze Ballıkayalar'da sık sık yaşanan mahsur kalmadan kaynaklı kurtarma operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. 

Bayramın son günü 5 kişilik bir arkadaş grubuyla Gebze Ballıkayalar’a giden Enis T. (29) isimli vatandaşın kayalıklardan düşerek ayağını kırdığı ihbarıyla harekete geçen AFAD ve 112 acil ekipleri İtfaiye ve Jandarma ekipleriyle koordineli şekilde bölgeye ulaştı. 

Kayalıklarda ayağı kırılan vatandaş bulunduğu bölgeden sedyeyle kanyon içerisinde 1,5 km. taşınarak 4 saatlik bir operasyonla kurtarıldı ve 112 ambulansına ulaştırıldı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Enis T. nin sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

BALLIKAYALAR'DA SIK SIK KURTARMA OPERASYONU

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, hafta sonlarında ve tatillerde özellikle tercih edilen Gebze Ballıkayalar bölgesinin uçurumlar ve yüksek kayalıklar barındırdığına dikkat çekerek vatandaşları daha önce can güvenliği açısından dikkatli ve duyarlı olmaya çağırmıştı. 

Profesyonel sporcular için bile gerekli önlemler alınmadığında riskler barındıran bölgenin tecrübesi olmayan vatandaşlarca tedbirsiz şekilde spor ve macera amaçlı olarak kullanıldığını Haziran ayında ilgili kurumlarla da paylaşan AFAD, daha acı vakalarla karşılaşmamak için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve riskli bölgelerin vatandaşlara kapatılması talebini yineledi. 

 
Son Güncelleme: 07.09.2017 10:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37