Bilecik'te 7'den 70'e gökyüzü gözlemi

16 Haziran 2022 Perşembe 03:04
Bilecik'te 7'den 70'e gökyüzü gözlemi

Bilecik’te düzenlenen Teleskop Gözlemi etkinliğinde evrenin derinliklerini izlemek isteyen katılımcılar kuyruk oluşturdu.Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Bilecik Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Bilim Sanat Merkezi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen Teleskop Gözlemi Etkinliği Bilecik Kent Ormanı'nda gerçekleştirildi.

7'den 70'e, yaklaşık 100 bilimseverin katılımıyla "Tarih, Kültür ve Bilim Yolculuğu" mottosu ile gerçekleşen Teleskop Gözlemi Etkinliğinde katılımcılar gökyüzünü izleme fırsatı buldu.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Ay'ın Dünyaya en yakın olduğu zamanda Çilek Dolunay olarak adlandırılan bu eşsiz doğa güzelliğini profesyonel teleskoplar ve teknik uzman hocaların eşliğinde çocuklara ve gençlere bilimsel olarak aşıladıklarını söyledi.

Bircan, "Çocuklarımızın mutluluğu ve heyecanları gözlerinden okunuyor. Etkinliğimize destekte bulunan emeği geçen başta Bilecik Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya’ya, kurum müdürlerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37