banner55

Boşanmak isteyen eşini öldürdü, müebbet hapisle cezalandırıldı

Kasten adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Ekim 2016 Çarşamba 16:03
Boşanmak isteyen eşini öldürdü, müebbet hapisle cezalandırıldı
KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde boşanmak isteyen eşi 21 yaşındaki Hümeyra Korkmaz'ı tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki Sinan Korkmaz, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Sinan Korkmaz, geçen Ocak ayında boşanma davası açarak babasının evine giden eşi Hümeyra Korkmaz'ı arayarak çocuğunu görmek istediğini söyledi. Hümeyra Korkmaz mahkemenin uzaklaştırma cezası vermesine rağmen Sinan Korkmaz'ın çocuğunu görmesine izin verdi. Kapının önünde Hümeyra Korkmaz ile görüşen Sinan Korkmaz tabancasını çıkartarak boşanmak isteyen eşini vurdu. Hastaneye kaldırılan Hümeyra Korkmaz öldü.

Bugün Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Sinan Korkmaz son kez savunmada bulundu. Sinan Korkmaz eşini öldürmek istemediğini, olay sırasında eşinin ailesinin üzerine geldiğini iddia ederek, "Olay günü eşimi almak için olay yerine gitmiştim. Ancak aldığım tepkilerden dolayı üzerime silah almıştım. Herhangi bir kimseye karşı öldürme amacı ile hareket etmedim. Nitekim silahta zaten 2 mermi bulunmaktaydı. Olay sırasında benim üzerime gelmeselerdi bu olay gerçekleşmeyecekti. Kasten gerçekleştirilmiş bir eylem değildi" dedi.

Mahkeme heyeti, Sinan Korkmaz'ı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.


Kararın ardından Hümeyra Korkmaz'ın annesi Nermin Dilaver, Sinan Korkmaz'a, "Yüreği yanan anne benim. Çocuğun peşimde 'Anne' diyerek geziyor. Ben o çocuğa ne diyeceğim? O çocuğa ben bakıyorum. Allah'ın adaletine inanıyorum. İnsan kafasına kurşun sıkar mı? Madem öyle kendisine de sıksaymış o zaman" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Nermin Dilaver yakınlarının desteği ile adliye binasından götürüldü. 




Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 05.10.2016 22:55
Anahtar Kelimeler:
EdenredEric De Ladoucette
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37