banner55

Bursa'da Meme Kanseri farkındalık etkinliği

14 Ekim 2021 Perşembe 10:02
Bursa'da Meme Kanseri farkındalık etkinliği

Her yıl 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında farklı etkinliklere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da vatandaşı bilinçlendirmeye ve farkındalık oluşturmaya devam ediyor.BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi ziyaret ederek, gerçek zenginliğinin sağlık olduğunu vurguladı.

Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Nilüfer Sağlıklı Hayat Merkezi’nde yer alan KETEM’i (Kanser Erken Tarama Teşhis Merkezi) ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Timur, Başkan Alinur Aktaş’a vakalar ve tesis hakkında bilgi verdi.

Kanserin çağın hastalığı olarak değerlendirildiğini ifade eden Başkan Aktaş, her 8 kadından birinin ‘Meme Kanseri’ adayı olduğunu belirterek, erken teşhisin önemine dikkati çekti. “Sağlık her şeyin başı" diyen Başkan Aktaş, "Sağlık olmadan elde edilen hiçbir zenginliğin kıymeti yok. Dolayısıyla en büyük zenginlik sağlık. Kanser çağın hastalığı olarak ifade ediliyor ve vücudumuzun herhangi bir yerinde gelişebiliyor. Dolayısıyla bu sürecin iyi teşhis edilmesi ve takip edilmesi gerekiyor. Meme kanseri kadınlara has bir hastalık olsa da düşük oranda erkeklerde de görülebiliyor. Günümüzde her 8 kadından birinin bununla alakalı aday olduğunu biliyoruz. Türkiye’deki kadınlarımızda her 4 kanser vakasının birinin de meme kanseri vakası olduğunu biliyoruz.  Erken teşhis meme kanserinde çok ama çok önemli’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından yakasına pembe kurdele takan Başkan Alinur Aktaş, merkezde bulunan kadınlara karanfil verdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37