Bursa'nın bilinmeyen ikinci el pazarı

07 Mart 2022 Pazartesi 13:53
Bursa'nın bilinmeyen ikinci el pazarı

Bursa Tarihi Kayhan Çarşısı'nda ikinci el mobilya ve beyaz eşya satışı yapan esnaflar, ikinci el satışlarının ne durumda olduğunu anlatırken, "Müşteriler güvensiz" diye konuştu. ,RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN/BURSA İGFA-  Sıfır beyaz eşya ve mobilya alamayanların en uğrak mekânlarından biri olan Bursa Tarihi Kayhan Çarşısı'nda esnaflar, Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. Esnaflar, çarşının tanınmadığına ve müşterilerin güvensizliğine dikkat çekti.

İKİNCİ ELDE GARANTİ

Müşterilerin kendilerine güvenmediğini söyleyen çarşı esnafı Ekrem Abuca, "Müşterilerimiz gelip bizimle alışveriş yapmadıkları için bizi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Müşteriler ürünleri alırken nakliye nasıl olacak? Ürünler eve nasıl çıkacak diye düşünüyorlar ama biz hem tüm bu işlemleri yapıyoruz hem de beyaz eşyalara 1 yıl garanti veriyoruz. Ürünleri mağaza fiyatının 3'te birine satıyoruz. Bu anlamda da bizleri değerlendirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"ALAMIYORLAR"

Pandemiden sonra işlerin çok yavaşladığını söyleyen Abuca, "İnsanlar eskiden eşyalarını yenileyebiliyordu. Ürünleri deforme olduğunda, çizildiğinde ya da bir üst modeli çıktığında ellerindekini satıp yenisini alıyorlardı ama şimdi alamıyorlar. Şimdi ihtiyaçları olmadığı, ürün kullanılmayacak dereceye gelmediği sürece bize gelmiyorlar. Aynı zamanda altın ve doların artması da işlerimizi çok etkiledi" dedi.

"SIFIR ÜRÜN FİYATLARI ÇOK YÜKSEK"

8 senedir Tarihi Kayhan Çarşısı'nda ikinci el satışı yapan Mazlum Yarım, "Burası çok bilinen bir yer olmasına rağmen, bizim ikinci el satışı yaptığımız çok bilinmiyor. İnsanların buraya gelmesini öneriyorum. Çünkü sıfır ürün fiyatları çok yüksek. Biz ikinci el ürünlere garanti veriyoruz. Sıfır ürün aldıklarında 2 yıl garanti veriliyor. Biz ise 1 yıl garanti veriyoruz. Hem beyaz eşyada hem de mobilyaları evlerine kadar götürüp kurulumlarını yapıyoruz" diye belirtti.

YARI FİYATINA SATIŞLAR

Bütçe dostu ürünler sattıklarını belirten Yarım, "Genelde az kullanılmış ürünleri tercih ediyoruz. Çok kullanılmamış, temiz ürünleri tercih ediyoruz çünkü müşterilerimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Mağazalarda 4 bin liraya satılan ürünleri biz yarı fiyatına satıyoruz" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37