'Bursa'yı Yönetenler'in portreleri ilgi gördü

16 Haziran 2022 Perşembe 16:10
'Bursa'yı Yönetenler'in portreleri ilgi gördü

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’yı Yönetenler’ portre sergisi, hizmetleriyle Bursa’ya değer katan 55 önemli ismi bir araya getirdi.BURSA (İGFA) - Yerel yönetimlerden iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarından siyaset dünyasına kadar geçmişten günümüze Bursa için canla başla çalışan 55 önemli ismin portreleri, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sergilendi.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin kara kalem eserlerinden oluşan sergide; Vali Yakup Canbolat’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, devlet eski bakanlarından halen görevde olan ilçe belediye başkanlarına kadar 55 önemli ismin portresi bulunuyor.

Sanatseverler tarafından büyük ilgi gören serginin açılışında konuşan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Remzi Ayar, “‘Bursa’yı Yönetenler’ portre sergisi ile hem okulumuzun tanınırlığını artırmayı hem de gençlerimizin Bursa’mıza değer katan simaları tanımalarını istedik. Rol model alabilecekleri kişileri kendi elleriyle çizdiler ve merak ederek hayatlarını araştırdılar’’ dedi.

Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik ve davetliler, daha sonra sergiyi gezdi.

Anahtar Kelimeler:
BursaYangınAtölyeTekstil
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37