ÇYDD'nin 'Çağdaş Yaşam' ödülü bu yıl Kongar'ın

ÇYDD tarafından 2007'den bu yana her yıl verilen "Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü" bu yıl Türk toplum bilimci Prof. Dr. Emre Kongar'a verilecek.

08 Nisan 2021 Perşembe 14:39
ÇYDD'nin 'Çağdaş Yaşam' ödülü bu yıl Kongar'ın

İSTANBUL (İGFA) - 15. Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödülü’ne, Cumhuriyet değerlerinin korunması, yaşatılması ve tanıtımı için büyük emek veren; toplum bilimi, sanat ve medya alanında yaptığı sayısız çalışma ile ülkemizin toplumsal-kültürel sorunlarına getirdiği çözüm odaklı yaklaşımları ve ülkemizde eğitimin ve toplumsal hayatın gelişimine katkıları nedeniyle Prof. Dr. Emre Kongar layık görüldü.

2007 yılından bu yana Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından her yıl vrilen Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Ödüllerde bugüne kadar sırasıyla; Muazzez İlmiye Çığ, Fazıl Say, Sabih Kanadoğlu, Rıza Türmen, Yıldız Kenter,  Genco Erkal, Gülriz Sururi, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Prof. Dr. Doğan Kuban, Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Müjdat Gezen, Prof. Dr. Yücel Aşkın,  Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve Prof. Dr. Ferit Bernay’a verilmişti.
 
Bu yıl 15'incisi verilecek olan ödül 10 Nisan'da ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel tarafından ödül sahibi Prof. Dr. Emre Kongar'a verilecek. Ödül töreni programı kapsamında mezzo-soprano Ayşe Ece Güneşşen ve piyanist Mert Solmaz, internet üzerinden canlı yayın ile konser verecek. Tören ayrıca derneğin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanacak. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37