Dünya Görme Günü kutlanıyor

14 Ekim 2021 Perşembe 15:33
Dünya Görme Günü kutlanıyor

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Can, pandemi dönemini evde kapalı geçiren tüm aile bireylerinin başta çocuklar olmak üzere gözlerinin yorulduğuna dikkat çekti. ANKARA (İGFA) - Dünya Görme Günü, körlük ve görme azlığına dikkat çekmek için tüm dünyada her yıl Ekim ayının ikinci Perşembe günü kutlanıyor. Bu yıl 14 Ekim 2021 tarihinde başlayacak kutlamaların ana teması “Gözlerinizi Sevin – Love Your Eyes” olarak belirlendi.

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Can, Dünya Görme Günü temasının bizlere çok önemli bir gerçeği hatırlattığını belirterek, “Gözlerimizi her zamankinden daha fazla yoruyoruz. Gözlerimizi sevmemiz yetmez onları korumamız gerekiyor” uyarısında bulunarak dünyada 1 milyardan fazla insanın önlenebilecek veya henüz ele alınmamış yakın veya uzak görme bozukluğuna sahip olduğuna dikkat çekti.

Toplumda öne çıkan göz hastalıklarına dikkat çeken Başkan Can, ortalama ömür arttıkça giderek artan sarı nokta hastalığı (yaşa bağlı makula yıpranması) ile yaşayan 196 milyon kişinin bulunduğunu söyledi. İzzet Can, “Göz tansiyonu (glokom) ise 76 milyon kişinin birlikte yaşadığı bir hastalıktır. Hastanın hissedeceği görme azlığı ve görme alanı kaybı aşaması, geri dönüşsüz hasar tipi nedeniyle geç kalınmış bir aşama olduğundan, ailesinde glokom hastalığı bulunanların 35, bulunmayanların 45 yaşından itibaren 1-2 yılda bir kez göz hekimine muayene olmaları önemlidir” diye konuştu. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37