banner55

Erzurum Aşkale’nin kurtuluşuna Kocaeli kutlaması

06 Mart 2022 Pazar 11:12
Erzurum Aşkale’nin kurtuluşuna Kocaeli kutlaması

Kocaeli’de yaşayan Erzurum Aşkaleliler, Büyükşehir’in desteğiyle düzenlenen Kurtuluş Gecesi’nde coştuKOCAELİ (İGFA) -Kocaeli genelindeki tüm hemşeri derneklerinin buluşmalarına destek sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda kentte yaşayan Aşkalelileri, Kurtuluş Gecesi’nde bir araya getirdi.

Erzurum Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü Hasan Gemici Spor Salonu’nda coşkuyla kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkı ve desteğiyle gerçekleşen programın ev sahipliğini Kocaeli Aşkaleliler Derneği Başkanı Zülküf Eta yaptı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Erzurum dernekleri, Erzurum’dan gelen ilçe belediye başkanları ve çok sayıda Aşkaleli vatandaş katıldı.

Program, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile başladı. Birbirinden güzel eserlerini icra eden mehteran ekibi, Aşkalelilerin beğenisini kazanarak alkış aldı. Ardından Erzurum yöresine ait türkülerin söylendiği, davetlilerin bar ekibinin yöreye özgü oynadığı oyunlarla coştuğu gece, Büyükşehir’in desteğiyle dolu dolu geçti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çakmak, "104 sene evvel Aşkale’yi işgal edenler, farklı zamanlarda ülkemizin farklı yerlerini de işgal etmek istiyorlar. Hem dışarıdan hem içeriden memleketimizin güzelliklerine göz diken düşmanlarımız var. Bu düşmanlar karşısında yiğit dadaşlarımız, evlatlarımız bulunuyor. Allah’ın izniyle onlar var olduğu sürece düşmanların hevesleri kursaklarında kalacak, Türk milletinin şanlı tarihi ve dünyadaki namı yürüyecek. Bunu bu ve benzeri toplantılarla gençlerimize aktarmamız gerekiyor. Bu konuda da çalışan kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kocaeli Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta İSE, Kocaeli’de kurtuluş gecelerini kutlamalarında emeği ve katkısı bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
CesetİznikTarla
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37