Gondol salıncaktan düşen Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleşti

Gondol salıncaktan düşen Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleşti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Haziran 2017 Cumartesi 15:11
 Gondol salıncaktan düşen Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleşti

 
KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde parkta gondol salıncaktan düşen 6 yaşındaki Ayşenur Ay, salıncağın altında kaldı. Başından darbe alan Ayşenur'un duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Beyninde ödemler oluşan Ayşenur'un beyin ölümü gerçekleşti.

Olay, 24 Mayıs tarihinde, Köseköy Mahallesi'nde bulunan Meşelik Park'ta meydana geldi. Muhammet ve Gülden Ay çiftinin iki kızından küçüğü olan Ayşenur Ay, ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi ablası Zeynep Sena'nın okul pikniğine gitmek istedi. Gülden Ay iki kızını da alıp pikniğin yapılacağı parka gitti. Çocuklar arkadaşlarıyla birlikte gondol salıncağa binmek istedi. 

Gülden Ay, Zeynep Sena'ya küçük kızını emanet ederek oyun alanına gitmelerine izin verdi. Gondol salıncakta sallanan Ayşenur düşerek başını gondola ve yere çarparken, gondolun altında sıkıştı. Pikniğe gelen tüm aileler Ayşenur'un feryadına koşup salıncağın altından çocuğu çıkardı. Ayşenur vatandaşlar tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Kalbi duran Ayşenur tekrar yaşama döndürülerek Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ayşenur'un dün beyin ölümü gerçekleşti. Gözyaşları içerisinde kızının beyin ölümünün gerçekleştiğini anlatan  Gülden Ay, şöyle dedi:

"Olay günü büyük kızımın okulunun pikniği için parka gittik. Küçük kızım da gelmek isteyince ikisini birlikte götürdüm. Çocuklar yemeklerini yedikten sonra salıncağa binmek istediler. Küçük kızım da ablasıyla birlikte gitmek isteyince ablasına emanet ettim. Bir süre sonra çığlık sesleri duyduk. Baktığımda küçük kızım salıncak gondolun altında ayakları başına gelmiş bir şekilde sıkışmıştı. Ne yapacağımı şaşırdım. Gondolu hareket ettirip kaldırmak istedik ama olmadı. Güçlükle kızımı oradan çıkardık."

Gülden Ay kızını özel bir hastaneye götürdüklerini, orada kalbinin durduğunun söylendiğini belirtirken, "Yaklaşık yarım saat sonra tekrar hayata döndürüldü. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin sapı darbe almış ve beynin tamamında ödem oluştuğu için ameliyat yapılamadı. Beyni çok büyük hasar almış ve en sonunda da beyin ölümü gerçekleşti" diye konuştu.

"BAŞKA CANLAR YANMASIN"

Gülden Ay kızının başına gelen kazanın ardından gondol salıncaklarda bir çok kaza olduğunu duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu gondol salıncakların bir denetimi yok. Buna benzer bir çok kaza meydana geldi. Salıncakların altlarına bir tahta çakılsa belki çocuklar oradan düşmez. Bırakın çocukları yetişkin insanlar bile oradan düşebilir. Daha önceden kafası kırılan, kolu kırılan ve ölenler olmuş. Benim çocuğumu kurtaramadık ama başka canlar yanmasın." 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 03.06.2017 15:14
Anahtar Kelimeler:
BoynerGripin
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37