banner55

Hatay EXPO'da her yönüyle Kore kültürü

16 Haziran 2022 Perşembe 15:54
Hatay EXPO'da her yönüyle Kore kültürü

Türkiye ile Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65 yılı kapsamında hazırlanan Akdeniz’de Kore Rüzgârı etkinlikleri başladı.HATAY (İGFA) - Kore kültürünü anlatan etkinliklerin ilk gününde EXPO 2021 Hatay’ın Antakya’daki alanı çok sayıda misafiri ağırladı. Kore Mutfağı Uzmanı Kim Tae Yong ve Kore Kozmetik Enstitüsü Makyaj Sanatçısı Ryu Bo Mi EXPO ziyaretçileriyle bir araya geldi.

Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve buraya geldiğinden dolayı çok gurur duyduğunu dile getiren Şef Kim Tae Yong Kore Saray Mutfağında yer alan birbirinden özel yemekleri katılımcılar eşliğinde hazırladı.

Yemeklerin yapımı esnasında Kore Mutfağı ile ilgili genel bilgileri de paylaşan şef, Türk yemekleri ile ilgili Kore yemeklerinin ortak ve farklı yönlerinden de bahsetti.

Gösterilerin sonunda hazırlanan yemekleri tadan katılımcılar farklı damak tadına sahip bu lezzetlere büyük ilgi gösterdi. Etkinliğin ikinci aşamasında ise katılımcılar Gujulpan, Ddeoksanjeon gibi Kore Saray Mutfağının ünlü yemeklerinin yapımını öğrendi. Keyifli geçen atölyenin sonunda katılımcılar başarılı sunumlarla Kore mutfağına ilk adımı atmış oldu.

Güzellik sektörü konusunda tüm dünyanın ilgisini çeken Kore’nin güzellik sırlarının anlatıldığı K- Beauty gösterisi de yoğun ilgi ile karşılandı. Cilt temizliği ve bakımının öneminin anlatılması ile başlayan etkinlikte makyaj sanatçısı Ryu Bo Mi’nin bir katılımcıya Kore teknikleri ile makyaj yaptı. Birbirinden özel teknikler hakkında bilgi verilen etkinlik esnasında Ryu Bo Mi katılımcıların birçok sorusuna da cevap verdi. Gördüğü ilginin kendisini çok memnun ettiğini dile getiren sanatçı katılımcılara Kore güzellik ürünlerinden hediye etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37