İşadamının kayıp oğlundan acı haber

İşadamının kayıp oğlundan acı haber

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
31 Ocak 2017 Salı 20:30
 İşadamının kayıp oğlundan acı haber


ANTALYA'da işadamı İsmail Erten'in oğlu 30 yaşındaki Süleyman Erten, dün silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldı. Kendisinden haber alınamayan Süleyman Erten'in aracı bu sabah Korkuteli'de yanmış halde bulundu. İsmail Erten, oğlunu kaçıranların kendisini de bir buluşma noktasına çağırıp kaçırmak istediğini söyledi. Süleyman Erten'in, ormanlık alanda yakılmış halde cesedi bulundu.

Antalya'da seracılıkla uğraşan işadamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten, iddiaya göre dün sabah Yenigün Mahallesi'ndeki işyerinden çağrıldığı havalimanı kavşağı yakınlarına gittiği 06 FY 2514 cipiyle birlikte kimliği belirsiz silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldı. 

Polis ve jandarma olayla ilgili çalışma yaparken, Erten'in aracı bu sabah Korkuteli Naldöken yolu üzerinde yanmış halde bulundu. Ekiplerin haber verdiği jandarma olay yerine gelerek İsmail Erten'in üzerine kayıtlı ve tamamen yanmış haldeki cipte inceleme yaptı.

'POMPALI TÜFEĞİ BANA DOĞRULTTU'

Olayla ilgili İsmail Erten, Aksu Jandarma Karakolu'na giderek şikayetçi oldu. Oğlunun silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldığını belirten Erten, ifadesinde şunları söyledi: 

"Dün saat 09.00'da oğlum işyerindeyken arkadaşı olduğunu beyan eden bir kişi görüşme bahanesiyle havalimanı yakınlarına çağırmış. Oğlum 06 FY 2514 plakalı ciple çağrıldığı yere gitmiş. Saat 09.20'de bana telefon geldi. Telefondaki kişi 'İsmail amca, Süleyman'ın arkadaşıyım. Akşam Süleyman çok alkol aldı ve çok sarhoştu. Yanımızda da 2 kadın var.

Isparta yolunda kaza yaptık, araba devrildi. Acil gel bizi kurtar' dedi. Ben de kendi özel aracımla tek başıma yola çıkarak saat 09.40'ta belirtilen adrese gittim. Aracın yanına gittiğimde oğlum bagajda el ve ayakları bağlı, başında da pompalı tüfekle bekleyen bir kişiyle karşılaştım. Diğer kişi de elindeki pompalı tüfeği bana doğrulttu ve araca binmemi söyledi. Ben de tepki gösterdim, binmemek için direndim."

'KARGAŞADAN YARARLANARAK KAÇTIM'

Silahı doğrultan kişiye, 'Ne istiyorsunuz, alacağınız mı var, vereceğiniz mi var, bir borcu mu var bu çocuğun, bir kız davası mı var, borcu varsa ben ödeyeyim' dediğini belirten İsmail Ertem sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 dakika boyunca beni araca bindirmek için uğraştılar. Bu sırada çimento yüklü bir kamyon geldi. Kamyonun önüne atlayarak, durdurup yardım istedim. Ancak pompalı tüfekli şahıs da silahı doğrultarak, kamyon şoförünü gitmesi için tehdit etti. Ben de bu kargaşadan yararlanarak aracıma binerek yaklaşık 400 metre geriye doğru kaçtım. Bu arada jandarma ve polisi arayıp olayı haber verdim. Tekrar döndüğümdeyse şahısların oğluma ait araçla kaçtıklarını gördüm."

Erten oğlunun hayatından endişe ettiğini belirterek, "Yetkililerden yardım bekliyoruz. Umarım sağ salim oğlumu bulurlar. Sorumlular da yargıya teslim edilir" dedi.

Süleyman Erten'i kaçıranlardan birinin S.K. olduğunu belirleyen polis, çalışmalarını sürdürüyor.

BOĞUP CESEDİ YAKMIŞLAR

Antalya'da işadamı İsmail Erten'in oğlu 30 yaşındaki Süleyman Erten'in, ormanlık alanda yakılmış halde cesedi bulundu. Süleyman Erten'i kaçıran şüphelilerden biri, polis tarafından yakalandı. Bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, Korkuteli- Antalya eski yolu yakınlarındaki ormanlık alanda Süleyman Erten'in cesedi bulundu. İlk incelemede, Erten'in boğulduktan sonra cesedinin yakıldığı belirlendi. Olayla ilgili ikinci şüphelinin de yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

ALACAK MESELESİNDEN ÖLDÜRMÜŞ

Antalya'da işadamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Ertem'in öldürülmesiyle ilgili valilikten yapılan açıklamada, olayla ilgili gözaltına alınan S.K.'nin, cinayeti alacak meselesinden işlediğini kaydettiği belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"30 Ocak 2017 günü saat 10.00 sıralarında Antalya İli, Aksu İlçesi, Topallı Mahallesi'nde Süleyman Erten'in kendisine ait 06 FY 2514 plakalı aracı ile silahlı iki şahıs tarafından kaçırılması olayının meydana geldiği 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmiştir. 

Olayla ilgili yapılan araştırma ve inceleme neticesinde, Süleyman Erten'in, kimliği tespit edilemeyen iki şahıs tarafından elleri bağlanarak kaçırıldığı tespit edilmiştir. Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucu, Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinden kaçırılan Süleyman Erten'e ait 06 FY 2514 plakalı aracın Korkuteli ilçesi Küçükköy Mahallesi Ballık Mevkii'nde kasten yakıldığı ve olay failinin S.K. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş. Olay faili S.K. yakalanarak gözaltına alınmış ve yapılan ilk mülakatta Süleyman Erten'i alacak meselesi nedeniyle boğarak öldürdüğünü ve Korkuteli-Antalya eski yolu 3'üncü km'sinde bulunan Korucak Mevkii'ne bıraktığını itiraf etmiştir."

CENAZE MORGA GÖNDERİLDİ 

Antalya'da kaçırıldıktan sonra öldürülen işadamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten'in cenazesi, cumhuriyet savcısı ve polisin incelemesinin ardından bulunduğu yerden alınarak otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. 

Polis, cinayetle ilgili bir kişinin halen arandığını açıkladı. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 31.01.2017 20:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37