İstanbul'da TEGV yararına 'Sesim Resim' sergisi açıldı

18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:15
İstanbul'da TEGV yararına 'Sesim Resim' sergisi açıldı

“Eğitimde Fırsat Eşitliği” temasıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yararına düzenlenen Sesim Resim Sergisi’nin açılışı, gazeteci Ayşe Arman moderatörlüğünde gerçekleştirilen bir davetle Aqua Florya Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.İSTANBUL (İGFA) - Sanatçı Cenk Yüksel’in sesi, resmi, hikayeyi ve dijitali bir araya getiren “Sesim Resim” Sergisi’nin açılışı İstanbul Aqua Florya Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.

Açılışa TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel, Sanatçı Cenk Yüksel, İstanbul Akvaryum Genel Müdürü, Aqua Florya AVM ve Crowne Plaza Istanbul İcra Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu katıldı. Açılışın ardından ise Crowne Plaza İstanbul Florya ev sahipliğinde İyilik Kolyeleri Atölyesi gerçekleştirildi.

Atölyenin gelirinin bir kısmı ise TEGV’e bağışlandı.

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel, eğitimin, bireyin ve toplumun gelişimine yapılan en önemli yatırım olduğuna inandıklarını belirterek, "Sanat duyguları harekete geçirerek ilham verip farkındalık yaratma gücüne sahip. Sesim Resim projesi, bize bu iki alana birden destek olma fırsatını sundu. Bu çok yönlü, sıra dışı projenin ana sponsorluğu üstlenmek bizim için büyük mutluluk ve gurur kaynağı" diye konuştu.

Sesim Resim’i TEGV yararına gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu paylaşan Sesim Resim projesinin sahibi Cenk Yüksel ise, TEGV çocuklarının hikayelerini okurken, bambaşka bir duygu dünyasına sürüklendiğini anlattı. Yüksel, bu sergi sayesinde TEGV çocuklarının uçabilmesine bir nebze katkı sağlayabilecek olmanın tarif edilemez hazzını yaşadığını söyledi.

10 hikaye, daha sonra sanat, spor ve edebiyat dünyasının ünlü ve sevilen isimleri Arif Pişkin, Cem Davran, Ceyda Düvenci, Eda Erdem, Emre Kınay, Sunay Akın, Umut Oğuz, Yetkin Dikinciler, Zeyno Eracar ve Ziynet Sali tarafından seslendirildi.

Resimler, ECE Türkiye yönetim portföyündeki 7 alışveriş merkezinde Ekim ayı sonuna kadar sergilenecek.

Ziyaretçiler, resimlerin altında yer alan QR kodları ile resimlerin hikayelerini de dinleyebilecek.

Tabloların satışıyla projeden elde edilecek gelir, TEGV’e aktarılarak yine eğitime desteğe dönüşecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37