İzmir'de Çiğlili kadınlar peynir üretiyor

13 Ocak 2022 Perşembe 13:02
İzmir'de Çiğlili kadınlar peynir üretiyor

İzmir'de Çiğli Belediyesi, Tarım Eğitim Haftası'nın 176. yıl dönümü kapsamında kadınları üretime dahil etmek ve bütçelerine katkı sağlamak amacıyla Peynir Atölyesi eğitimi başlattı.İZMİR (İGFA) - İzmir'in Çiğli ilçesinde Tarım İl Müdürlüğü ve Flamingo Kadın Kooperatifi’nin katkılarıyla başlatılan eğitimlerin ilk dersi İl Tarım Koordinasyon Şube Müdürlüğünden Ziraat Teknikeri Nurcan Obut eşliğinde gerçekleştirildi.

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yeni binasının mutfağında düzenlenen eğitimlere Çiğlili kadınlar büyük ilgili gösterdi.

Başlatılan eğitimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Tarım Eğitim Haftası'nın 176. yıl dönümü dolayısıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde Peynir Atölyesi eğitimlerini başlattıklarını belirterek, "Kısa süre önce ekmek ve ayva reçeli üretimi de gerçekleştirmiştik. Amacımız kadınların sosyalleşmesi ve üretime dahil edilmesi. Eğitimlerin ardından kadınların bu ürünleri satıp aile bütçelerine katkı sağlamaları adına daha önce yaptığımız gibi üretici kadın pazarları kuracağız. Eğitimlerimize katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37