İzmir'in değerlerinden olan 'mandolin' festivalle canlanacak

06 Haziran 2022 Pazartesi 09:12
İzmir'in değerlerinden olan 'mandolin' festivalle canlanacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılında kent kültüründe önemli bir yer edinen mandolini 1.Ulusal Mandolin Festivali ile yeniden canlandırıyor.İZMİR (İGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), tarih boyunca bölgenin ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’in Kurtuluşunun 100. yılında önemli bir festivale imza atıyor.

Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı İzmir’in değerleri arasında yer alan mandolin çalgısı, DEÜ İzmir’in Kurtuluşunun 100. Etkinlikleri kapsamında 10-12 Haziran’da gerçekleştirilecek 1. Ulusal Mandolin Festivali ile yeniden canlanıyor.

DEÜ Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı önderliğinde gerçekleştirilen festival, Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar’ın şefliğinde, Hakan Aysev ve Zhanna Aktürk’ün katılımlarıyla İzmir Mandolin Orkestrası ve Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Yaylılar Orkestrası’nın 10 Haziran’da Cumhuriyet Meydanı’nda vereceği konser ile başlıyor.

Adını İzmir’in şanlı kurtuluş gününden alan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurtuluşun 100. yılında 1. Ulusal Mandolin Festivali ile önemli bir etkinliğe imza attığını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhuriyet döneminde müzik eğitimiyle özdeşleşen mandolini, İzmir’in kurtuluşunun 100.yılında ilkini gerçekleştirecekleir festivalle yeniden canlandıracaklarını belirterek, "İnanıyoruz ki festivalle birlikte her yaş grubundan insanın mandoline olan ilgisi artacak. 10-12 Haziran’da gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize tüm İzmirlileri bekliyoruz” dedi.

MANDOLİNE İVME KAZANDIRILACAK

DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mümtaz Hakan Sakar ise 1. Ulusal Mandolin Festivali ile İzmir’in yine farklılığını ve ayrıcalığını ortaya koyacağını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek açılış konserinin ardından 11-12 Haziran’da düzenlenecek etkinlikler, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’na taşınacak.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye, https://bef.deu.edu.tr/tr/izmir-mandolin-festivali/ adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37