Kayseri Talas'ta kuşaklararası sergi

15 Ocak 2022 Cumartesi 15:19
Kayseri Talas'ta kuşaklararası sergi

Talas Belediyesi’nin katkılarıyla Ressam Hasan Gürpınar ve çocukları tarafından hazırlanan “Kuşaklararası” resim sergisinin açılışı yapıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Hasan Gürpınar’ın yanı sıra çocukları Ayşe Gürpınar, Hüseyin Gürpınar ve Elif Hatice Toksarı tarafından hazırlanan 49 eserin yer aldığı sergi, Kayseri'nin Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphanede düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Serginin açılışında konuşan Ressam Hasan Gürpınar, verdiği katkılardan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Serginin açılışına Başkan Yalçın’ın vesile olduğuna dikkat çeken Ressam Gürpınar, “Ailece bir sergi açmayı düşünüyorduk başkan bey vesile oldu. Burada 49 adet eserimizi sanatseverlerle buluşturuyoruz. Bu imkânı sağlayan Başkan Yalçın’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Gürpınar ailesinin 3 kuşaklık bir sanat geçmişi olduğunu hatırlatırken, "Gürpınar Ailesi’ni dededen tanırız. Hasan Beyi'n babası Hüseyin Gürpınar, çok önemli bir ressamdı. Oğlu ve torunları da aynı yoldan devam etti. Şehrin önemli dükkanlarının tabelalarında ‘Gürpınar’ yazardı. Evlatlarında da böyle bir gen var ki bugüne gelmiş" dedi.

Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de çoğunlukla yetişen gençlerin ticarete yönlendirildiği, biraz az çalışanların da okumaya yönlendirildiği Kayseri'de sanata yönlendirilen insanın da bu kadar fazla olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu ifade etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de sanata daima destek veren Başkan Mustafa Yalçın’ın her şeyin en iyisini yapacağını bildiklerini söyledi.

Kurdele kesiminin ardından protokol ve davetliler sergiyi gezdi. Burada Ressam Hasan Gürpınar, ahşap yakma tekniğiyle yaptığı bir eski Talas manzaralı tabloyu Başkan Yalçın’a hediye etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37