Kocaeli'de otizm tanılı bireylere probiyotik ürünler teslim edildi

15 Mayıs 2022 Pazar 13:41
Kocaeli'de otizm tanılı bireylere probiyotik ürünler teslim edildi

PROBES projesinde testleri tamamlanan 57 otizm tanılı bireyin kullanımı için ürün teslimi yapıldı.KOCAELİ (İGFA) - Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı bulunan kişilere uygun beslenme alışkanlığı sağlanması amacıyla Kocaeli'de hayata geçirilen kısa adı PROBES olan Probiyotik Ürün Geliştirme, Üretme ve Beslenme Danışmanlığı Projesi'nde ürünler sahiplerine teslim edildi.

57 otizm tanılı bireyin beslenme probiyotik ürünlerinin teslim edilirken Uzman Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi tarafından eğitim verildi.

Projenin tüm ülke için rol model olması amaçlanıyor.

PROBES projesi ürün teslimi ve eğitimi programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim üyesi ve SFA ARGE Yönetim kurulu Üyesi Dr. İsmail Arslan ve Probiyotik Ürün Eğitimi Uzman Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi ve otizmli özel birey ile aileleri katıldı.

Hatırlanacağı gibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında geçen sene probiyotik ürünler için AR-GE çalışması yapılması amacıyla protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı bulunan kişilere engel durumuna uygun beslenme alışkanlığı sağlanması amaçlanmıştı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37