Kocaeli Hereke, 30 Ağustos’ta sahiline kavuşuyor

Kocaeli'de Hereke Kalesi, Milli Saraylara ait dokuma fabrikası ve Wilhelm Köşkü gibi tarihi mekânların yer aldığı Hereke, bugünlerde sahil parkındaki yenileme çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuşuyor.

08 Ağustos 2021 Pazar 11:34
Kocaeli Hereke, 30 Ağustos’ta sahiline kavuşuyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcı Mustafa Altay ve teknik ekiplerin hazır bulunduğu incelemede, projenin son durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Büyükakın, “Hereke Sahil Parkımızın üçte ikilik kısmı yeşil alan olarak kalacak. Diğer kalan kısım sert zemin olarak planlanırken, ağaç sayısını ve yeşil alan miktarını da artırıyoruz. Sahilimize yeni kazandırdığımız Palmiye ağaçları da bu bölgeye ayrı bir güzellik katacak” dedi.

Mevcut parkın yeniden düzenlenmesi için bir çalışma başlattıklarını ve projenin de sona geldiğini dile getiren Başkan Büyükakın, “Körfez Belediyemizle birlikte buradaki parkımızın yenilenmesine karar verdik. İnşallah 30 Ağustos’ta da açılışını yapacağız. Kentimizin tüm sahillerinde buna benzer alanlar oluşturuyoruz. Tüm vatandaşlarımız gelsin, buralarda denizle buluşsun, ailecek keyifli bir vakit geçirsin. İşte bu nedenle Körfez’in tamamında Karamürsel’den Darıca’ya kadar tüm sahillerde benzer çalışmalar yürütüyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
TVMart
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37