Kocaeli İzmit'te atık yağlar meyve verecek

15 Haziran 2022 Çarşamba 15:08
Kocaeli İzmit'te atık yağlar meyve verecek

Kocaeli'de İzmit Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler kapsamında bugün 240 meyve fidanını öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu.KOCAELİ (İGFA) - Geri dönüşüm projeleriyle ulusal ve uluslararası arena örnek belediye olan İzmit Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Hava şartlarından dolayı ertelenerek bugün gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ortaklığında 240 adet meyve fidanı toprakla buluştu.

Meyve fidanı dikim etkinliği TBMM İlkokulu 4. sınıf öğretmen ve öğrencilerinin katılımları ile Yeşilova Mahallesi Şehit Fatih Duman Sokak’ta bulunan belediyeye ait boş arazide gerçekleştirildi. Çocukların toprağa dokunduğu anlamlı etkinlik kapsamında İzmit’te hane ve okullardan toplanan 12 ton atık yağın gelire dönüştürülmesiyle elde edilen zeytin, hurma, incir, vişne, ıhlamur, muşmula, kestane, hünnap, iğde ve ceviz fidanlarının dikimi gerçekleşti.

Programda konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Göreve geldiğimizden bu yana park ve yeşil alanlarda ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik. Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi çocukların oynadıkları parklara meyve ağaçları dikmemizdi. Geçen yıl parklara toplam 400 adet meyve ağacını parklara yerleştirdik. Bugün de yaklaşık 240 fidanı bugün toprakla buluşturuyoruz" dedi. 

Özmural, zeytin, iğde, hurma, kestane, incir, muşmula, ıhlamur, vişne gibi meyve ağaçlarının bu alana dikileceğini belirterek, "Siz çocukların da bu dünyada dikili bir ağacı olacak. Umarım bundan 3-4 yıl sonra meyvelerini toplarız. Meyve ağaçlarımız ne kadar artarsa meyveye ödeyeceğimiz bedeller de azalacak. Biz artık yenilebilir peyzaj durumuna ağırlık veriyoruz. Bunun dünyada örnekleri var. Siz bir adım atın, biz size iki adım atalım. Hep birlikte bu kenti daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir kent oluşturalım" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37