Kocaeli KO-MEK'te arıcılık ilgisi

28 Kasım 2021 Pazar 10:44
Kocaeli KO-MEK'te arıcılık ilgisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KO-MEK arıcılık branşı, ekonomik getirisinin yanı sıra doğada huzur bulmak isteyenler tarafından da yoğun ilgi görüyor.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), tarımda istihdam hamlesine yönelik desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, yeni dönemde özellikle tarım alanındaki istihdam branşlarına büyük önem veriyor, çiftçiye verilen bu anlamlı destek, hem vatandaşa hem de ülkeye önemli katkı sunuyor.

Arıcılık, tarım branşları içindeki en kolay uğraşlardan biri olması ve ekonomik getirisi nedeniyle tercih ediliyor.

KO-MEK Köseköy arıcılık kursuna katılan beden eğitimi öğretmeni Çiğdem Odun, ‘’Doğayı ve arıları çok sevdiğim için kursa gelmek istedim. Şu anda arılarım yok ama KO-MEK sayesinde öğrenerek arıcılık yapmayı düşünüyorum. Kolay değil ama üstesinden geleceğe inanıyorum’’ diyerek duygularını ifade etti.

Bir diğer kursiyer endüstri yüksek mühendisi Hakan Pür ise ‘’Arıcılığa doğasever olarak başlamak istiyorum. Şu anda nereye varacağımı bilmiyorum, kursa bir tutku olarak başladım. Arıyla birlikte daha keyifli ve doğal bir emeklilik geçireceğime inanıyorum’’ şeklinde konuştu. Son olarak konuşan kursiyer İbrahim Yüksel de, ‘’Arı mucizesine şahit olmak ve doğal bal yemek için kursa katıldım. Amacım bir iki kovan alıp aileme, torunlarıma doğal bal yetiştirip yedirmek’’ dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37