Mardin'de 29 çiftçiye daha süt sağım makinası verildi

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle 29 besiciye süt sağım makinesi verildi.

13 Nisan 2021 Salı 15:30
Mardin'de 29 çiftçiye daha süt sağım makinası verildi

MARDİN (İGFA) - Mardin’de 29 besici, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen programla süt sağım makinelerine kavuştu.  Törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, tarım ilçe müdürleri ve çok sayıda çiftçi ve besici katıldı. 

Süt sağım makinesi dağıtım töreninde konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, amaçlarının çiftçi vatandaşların daha rahat ve hijyenik bir ortamda bu işi yapabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Geçmişte 150'sini dağıttıkları süt sağım makinelerinin bugünde 29'unu dağıtarak toplamda 179 adet makine desteği sağladıklarını kaydeden Vali Demirtaş, çiftçilere hayırlı olmasını diledi. 

Artuklu Merkez Hüyük Kırsal Mahallesi'nden gelen 3 çocuk annesi besici Sümeyya Kaçan, 3 inek ve 4 tane buzağı beslediğini belirterek, "Höyüklü köyünden süt sağım makinası için geldim. Bana da çıktı. Allah devletimizden razı olsun. Hayvanlarım vardı. Çocuklarım vardı. Ellerim ağrıyordu. Süt sağamıyordum. Bu makine ile şimdi daha rahat sağacağım. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37