Mardin'de Cuma Tepesi'ne tırmanan ilk Vali oldu

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet tarihinde bin 100 rakımlı Cuma Tepesi'ne tırmanan ilk Vali oldu.

01 Mart 2021 Pazartesi 11:53
Mardin'de Cuma Tepesi'ne tırmanan ilk Vali oldu

MARDİN (İGFA) - Mardin'in bin 100 rakımlı Cuma Tepesi, Cumhuriyet tarihinde bir ilke tanıklık etti. Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı'yı da yanına alarak Cuma Tepesi'ne tırmanan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Cuma Tepesi'nde planlanan "Seyir Terası Projesi" ile ilgili de yer incelemesinde bulundu.

Cumhuriyet tarihinde Mardin’de görev yapan valiler arasında ilk defa Cuma tepesine tırmanarak çıkan vali olarak adını tarihe yazdıran Vali Demirtaş, tepede yaptığı incelemeden sonra sosyal medya hesabında yayımladığı mesajında, medeniyetlere ev sahipliği yapmış adeta bir açık hava müzesi olan kadim şehrimizin güzelliğine göz gezdirmek için yapılması planlanan 'Seyir Terası Projesi' ile ilgili yer incelemesinde bulunduklarını belirtti.

SEYİR TERASI PROJESİNE VATANDAŞLARDAN DESTEK

Vatandaşlar, Vali Demirtaş'ın bu projesi sayesinde Mardin’e turist akını yaşayacağını belirterek, kurulacak proje sayesinde hem esnafın işlerinin açılacağını, hem de burada birçok gence istihdam olanağının oluşmasından ötürü destek verdi.

Projenin Mardin turizmine hayat vereceğini belirten çarşı esnaflarından Rifai Ölçen, "Vali Demirtaş'ın bu projesi tarihi şehre can suyu katacaktır" dedi.  Cumhuriyet tarihinde Mardin’de görev yapan valiler arasında ilk defa Mahmut Demirtaş’ın Cuma tepesine çıktığına şahit olduklarını kaydeden esnaflar, söz konusu projenin Mardin’e büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, projeyi desteklediklerini ifade ettiler.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37