banner55

Muğla'da gönüllü okul trafik görevlileri geliyor

06 Kasım 2022 Pazar 14:49
Muğla'da gönüllü okul trafik görevlileri geliyor

Tüm okullardaki öğrencilerin trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, anne baba ve aile bireylerinin trafik kazaları ile ilgili farkındalıklarının yükseltilmesi ve oluşabilecek trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla “Gönüllü Okul Trafik Görevlileri Projesi” protokolü imzalandı.Marmaris Life / MUĞLA (İGFA) - Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı paydaşlığında 13 ilçedeki resmi/özel tüm okullarda “Gönüllü Okul Trafik Görevlileri Projesi” için ilk adımlar atıldı.

Resmi/özel tüm okullardaki öğrencilerin trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, anne baba ve aile bireylerinin trafik kazaları ile ilgili farkındalıklarının yükseltilmesi ve oluşabilecek trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla “Gönüllü Okul Trafik Görevlileri Projesi” protokolüne imza atıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Süleyman Ercan ile İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay katıldı. Protokole göre trafik eğitimi ile ilgili toplumun bütün kesimlerinde trafik bilincinin oluşturulması için yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından, özel işletmelerden ve eğitim alan öğrencilerin ailelerinden yardım ve destek alınacak.

Okul trafik kulüplerinin daha cazip ve daha etkili olması için çalışmalar ve planlamalar yapılacak. Gönüllü velilerin aktif çalışması ile okullarda trafik güvenliğinin sağlanmasına destek sağlanacak.

Vali Orhan Tavlı, çocukların can güvenliğinin birinci öncelikleri olduklarını kaydetti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37