Shakespeare’den Dümbüllü’ye Amasyalılar hayran kaldı

15 Haziran 2022 Çarşamba 12:50
Shakespeare’den Dümbüllü’ye Amasyalılar hayran kaldı

12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahnelenen ‘Shakespeare’den Dümbüllü tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

AMASYA (İGFA) - Amasya Belediyesi’nin ev sahipliğinde 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahnelenen ‘Shakespeare’den Dümbüllü’ye bir zamanlar tiyatro oyunu vatandaşlardan tam not aldı. Oyunu, Amasya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mesut Ünal, Protokol Üyeleri ve vatandaşlar izledi.

Her zaman Kültür ve sanata değer verdiklerini ve Amasyalılar için bu doğrultuda etkinlikler düzenlediklerini belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Tiyatro bir ayrıcalıktır, tiyatro bir farklılıktır. Biz bu ayrıcalığı ve farklılığı her şeyden önce Amasya’mızda yaşatmak istiyoruz. Bu manada bu güzel tiyatronun buraya gelmesine vesile olan Can Bey’e huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Can bey de zamanında Amasya’nın tozunu yutmuş, üst seviyelere gelmiş ve emekli olduktan sonra Amasya’mız için neler yapabilirim diye düşünen bir Amasya sevdalısı kardeşimiz. Kendisine bu anlamda teşekkür ediyorum” dedi.

12 Haziran’ın bir milletin yeniden doğuşu, duruşu, tavrı, diriliş ve dikilişi olduğunu söyleyen Başkan Sarı konuşmasının devamında;

“Bunun sebebi müsebbibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz her zaman şöyle söylüyoruz, Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bize özellikle de Amasyalılara mirastır. O gün büyük kahramanı karşılayan Tevfik Efendi, Abdurrahman Kamil Efendi ve Amasya’nın 53 tane yiğidi olmasaydı biz bu akşam burada tiyatro seyredemezdik. Biz Amasyalılara yakışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda hareket etmek, O’nun aydınlatmış olduğu yolda yürüyüp dünya milletleri arasında yerimizi almaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu ne diye sorarsanız şöyle ifade etmek isterim; Anasının veya sevdiğinin çemberini koynuna koyup da geri dönmeyi düşünmeyen bir milletin emanetidir. Savaşa giderken dönmeyi düşünmeyen bir milletin bize emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Göreve geldiğimiz günden beri 12-22 Haziran Festivalinin sebep ve şuurunun farkında olarak hep anlatmaya çalışıyoruz. Gelecek neslimize bunu şimdi anlatmazsak ileride kötü şeylerle karşılaşabiliriz. Çünkü bu düzenimizi bozmak için her köşede şer kuvvetleri, şer fikirleri mevcuttur. Her kim ne yaparsa yapsın, her kim ne düşünürse düşünsün bu millet azimli ve karalıdır. Biz hep diyoruz ki bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünemez kararını vermiş bir milletin evlatlarıyız. İşte bu sözün manası 12 Haziran 1919’da Amasya’mızda tecelli etmiştir. Cumhuriyet’imizin doğum belgesi Amasya’da olmuş özgürlüğün iradesi, özgürlüğün felsefesi ve meşalesi Amasya’mızda yanmıştır. Bu sebepten Amasyalıya düşen dedelerinin yolunda ilerlemektir. Biz Tevfik efendilerin, Abdurrahman Kamil Efendilerin torunuyuz. Onların ruhunu taşıyoruz. Biz diyoruz ki, 81 vilayetin 80’i Amasya’mıza bir teşekkür borçludur. Camiye giden de cem evine giden de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına minnet göstermesi gerekmektedir. Tıpkı o günler gibi bu günlerde de etrafımız ateş çemberi. Millet olarak hep uyanık olmamız lazım. Bizim gidecek başka bir vatanımız yok kanımızın son damlasına kadar vatanımıza milletimize aynı ruhla sahip çıkacağız. Festival süresince programlarımız devam edecektir. Eğlenmek Amasyalının da hakkıdır diyerek düzenlemiş olduğumuz programlarda sizlerle beraber olmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Biz hep diyoruz ki Amasya değişecek,  dönüşecek, özgürleşecek, güler yüzlü mutlu ve çalışmalarımızın sonunda ekonomik olarak kalkınmış olacak. Biz bu topraklarda büyüdük ve evlatlarımıza, torunlarımıza, geleceğimize müreffeh bir Amasya bırakmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ne yaparsam yapayım vatandaşımın mutluluğu için yapıyorum sizlerden gelen bir dua başımın tacıdır” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37