Son yolculuğuna öğretmen duvağı ve kırmızı yazmayla uğurlandı

Son yolculuğuna öğretmen duvağı ve kırmızı yazmayla uğurlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Haziran 2017 Pazar 15:47
 Son yolculuğuna öğretmen duvağı ve kırmızı yazmayla uğurlandı


BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde okulunda karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'nde tabutunun üzerine örtülen duvağı ve öğrenim hayatı boyunca folklor ekiplerinde kullandığı kırmızı yazmasıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreninde konuşurken gözyaşlarına hakim olmayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Milli Eğitim camiası olarak yastayız. Mekanı cennet olsun. Terör hiçbir zaman kazanamayacaktır" dedi.

Ekim 2016'da müzik öğretmeni olarak atandığı Batman'ın Kozluk İlçesi'nde geçen cuma günü PKK'lı teröristlerin belediye başkanının aracına yönelik silahlı saldırısında kurşunların isabet etmesiyle şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi dün Batman'daki törenin ardından uçakla Ankara'ya, buradan da akşam saatlerinde karayoluyla doğum yeri olan Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi. 

Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde yakınları tarafından Osmancık Devlet Hastanesi'nden alınarak, öğretmen olan amcası Fatih Yalçın'ın, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Burada Kuran-ı Kerim okunup, helallik alındı. Yalçın'ın tabutunun üzerine, beyaz duvak ile lise ve üniversite hayatı boyunca yer aldığı folklör ekibinde taktığı kırmızı yazma örtülürken, ağıtlar yakan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

"BU VATAN TÜRK KALMAYA DEVAM EDECEK"

Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık, annesi Zehra, kardeşi 18 yaşındaki Atıf Aybars, babaannesi Şanal ve amcaları Ertuğrul ve Fatih Yalçın, taziyeleri kabul etti.

Helallik alınmasının ardından Şenay Aybüke Yalçın'ın ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, Hükümet Konağı önüne getirildi. Burada düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesi, mesai arkadaşları, meslektaşları, yakınları ve binlerce Osmancıklı katıldı.

Yakınları genç öğretmenin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Baba Sadık Yalçın, kızının tabutunun başında metanetli kalmaya çalışarak, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha Allah'ın izniyle buradayız. Bizleri kimse yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın bazı yakınları ve arkadaşları da bu sırada Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, ağıtlar yaktı. Bu sırada, tabutun başında bekleyen öğretmen amca Fatih Yalçın, "Ağlamak yok. Dik duracağız. Eğilmeyeceğiz. Ağlamayın, kimseyi kendinize güldürmeyin" dedi.

BAKAN TÖRENDE AĞLADI

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Yılmaz, Milli Eğitim camiası olarak yasta olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Terör hiçbir zaman kazanamayacaktır kaybetmeye mahkumdur. 80 milyon birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemizin yarınını daha iyi ve güzel yapmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Aybüke'nin hatırasını yaşatacağız. Ölüm mutlak. Bir gün herkesin kapısını çalacak. Ne bir dakika ileri gidebilir ne bir dakika geri kalabilir ecel. 

Üzüntümüz Yunus ile aynı. 'Şu dünyadan bir nesneye yanar için göğnür özüm,/ gencecik iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi'. Aybüke'nin daha çok yapacağı çok şey, daha çok söyleyeceği var idi. Bu millet kendisi için çalışanları ilelebet unutmaz. Bugüne kadar Aybüke öğretmenimiz dahil 151 öğretmenizi şehit verdik. Ancak Milli Eğitim meşalemiz hiçbir zaman sönmedi, bayrağımız elden düşmedi, yarınlara olan ümidimiz hiç azalmadı. Milletimin başı sağ olsun Aybüke'nin mekanı cennet olsun."

Buradaki tören, dua edilmesinin ardından sona erdi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi daha sonra Beyler Çelebi Camii'ne götürüldü. Türk bayrağına sarılı tabuta, Şenay Aybüke Yalçın izci olduğu için izci fuları da konuldu. Burada öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, İlçe Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te gözyaşlarıyla toprağa verildi. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.06.2017 15:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37