Türkiye-Kore kardeşliği üç ilde anlatılacak

29 Eylül 2021 Çarşamba 09:22
Türkiye-Kore kardeşliği üç ilde anlatılacak

ANKARA (İGFA) - Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kore Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından, Kore Kültür Merkezinin açılışının 10. yılı kapsamında Türkiye-Kore kardeşlik hikayesini anlatan etkinlikler düzenlenecek. Türkiye ile Kore’nin geçmişten günümüze uzanan yol arkadaşlığı, Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen etkinliklerle anlatılacak.

Üç ay boyunca sürecek kutlamalar kapsamında; video mapping gösterileri, Korece Güzel Konuşma ve Güzel Yazı Yazma yarışmaları, ünlü Koreli sanatçıların konserleri, Koreli yazarlarla söyleşiler gibi birbirinden renkli etkinliklere imza atılacak.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı, Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, geçmişten günümüze uzanan bir yol arkadaşlığı hikayesinin anlatılacağı video mapping gösterilerinin  9-23 Ekim Ankara Ankamall AVM’de; 15-22 Kasım İstanbul Galata Kulesi’nde; 6-17 Aralık İzmir Saat Kulesi’nde gerçekleşeceğini açıkladı.

Hazırlanan videoda; iki kardeş ülkenin 6. yüzyılda Göktürkler ile efsanevi Kore Krallığı Goguryeo’nın arasındaki temas ile başlayan dostluk hikayesinin günümüze kadar nasıl geldiğinin yanı sıra; paylaştığı sosyal ve kültürel değerler de gözler önüne serilecek.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37