Türkiye'nin ilk orman kütüphanesi

28 Eylül 2021 Salı 16:18
Türkiye'nin ilk orman kütüphanesi

KOCAELİ(İGFA)-  Çocuk hayvanat bahçesi, yaban yaşam alanı ve çadır kamp alanları olan Ormanya, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında Ormanya alanı içerisinde yer alan asırlık çınarların değerlendirerek ilk orman kütüphanesi yapıldığını belirten Başkan Büyükakın, "“Yaban Yaşam Alanı’nda yaşayan kızıl geyik, alageyik, karaca, ceylan ve yılkı atlarındaki çoğalmalar yüzlerimizi güldürdü. Kızıl geyiklerde 18, karacalarda 5, alageyiklerde 13, ceylanlarda 12 ve yılkı atlarındaki 5 doğumla birlikte Yaban Yaşam Alanı toplamda 179 yaban hayvanına ev sahipliği yapıyoruz” dedi. 

Başkan Büyükakın tarafından, Ormanya içerisinde yer alan doğa okullarında 1524 çocuğa eğitim verilirken, ata binenlerin sayısının 3893 olduğu ve kamp konaklama alanlarında 3765 kişinin misafir ediliği belirtildi. Bunun yanında Yaban Hayatı Tedavi Kliniğinde 844 hayvanın tedavi edildiğini söyleyen Başkan Büyükakın" “Ormanya, kendi içerisinde büyük bir zenginliği ve hayvanlar açısından da özgürlüğü ifade ediyor. Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen yaralı leyleklerden tekrar göç edemeyecek, doğaya dönemeyecek durumda olan Düşkün Leylekler için özel bir alan hazırlandı. Osmanlı Döneminde ilk defa göç yorgunu ve düşkün leylekler için hazırlanan Gurabane-i Laklakan olarak adlandırılan sağlık merkezinden esinlenilerek, bir benzeri Ormanya’da hizmete girdi. 600 metrekare açık, 90 metrekare kapalı alana sahip Düşkün  Leylekler evinde şu anda 20 leylek bulunuyor. Ormanya’nın şehrimizin turizm noktalarından önemli bir yere sahip olması, vatandaşlarımızın dört buçuk milyona ulaşan ziyaretiyle artık Türkiye’nin çok önemli bir markasıdır” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
KazaTraktör
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37