Türkiye şehitlerini uğurluyor

Türkiye şehitlerini uğurluyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Aralık 2016 Pazartesi 15:02
 Türkiye şehitlerini uğurluyor


Şehit polisi Sinop'ta 10 bin kişi uğurladı

İSTANBUL Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Hakan Tanrıkulu, bugün memleketi Sinop'un Durağan İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşen 3 yıllık polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, Sinop'un Durağan İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Feryat ve ağıtların arşa yükseldiği evin önündeki törenin ardından şehidin cenazesi tören için İsmail Bey Camii önüne getirildi. Buradaki törene Sinop Valisi Hasan İpek, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, protokol üyeleri, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 

Törende anne Ayşe Tanrıkulu ve baba Bekir Tanrıkulu ayakta durmakta güçlük çekerek gözyaşlarına boğuldu. Anne Ayşe Tanrıkulu, oğlunun fotoğrafını öperek, "Nasıl kıydılar sana yavrum. Senin acına nasıl dayanacağım" diyerek ağıt yaktı. 

Şehit polis Hakan Tanrıkulu, kılınan cenaze namazı ardından Durağan Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Şehit kocasına elindeki fotoğrafla koşup sarıldı

İSTANBUL Beşiktaş'ta yaşanan hain bombalı saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polisi Yasin İke (24) ve Özel Harekatçı Osman Börklüoğlu (25) için ilk tören Emniyet müdürlüğünde düzenlendi. Şehit ailelerinin gözyaşları , feryatları ve ağıtları,camilerden verilen selalara karıştı. Şehit ailelerinin ay yıldızlı bayrağa sarılıa tabutlarına sarılışları, yürekleri dağladı. 2.5 aylı şehit eşi Özge'nin elindeki düğün fotoğrafıyla koşup sarıldığı kocasının tabutu başındaki görüntüsü herkesi ağlattı


Şehitlerin Türk bayraklarına sarılı naaşları, dün akşam saatlerinde İstanbul'dan uçakla Kayseri'ye getirildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehitlerin cenazesi, yakınları ve meslektaşları tarafından alınarak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Burada İke ve Börklüoğlu için tören düzenlendi. Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuggeneral Ercan Teke, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular,ilçe belediye başkanları şehit Yasin İke'nin babası Üzeyir, annesi Yeter, ağabeyi Adem İke ile ablaları Keziban Eser ve Arife Arıkan, Osman Börklüoğlu'nun babası İsmail, annesi Sevilay, eşi Özge Börklüoğlu ve kardeşleri, her iki şehidin yakınları, arkadaşları ve meslektaşları katıldı. 


ŞEHİT KOCASINA ELİNDEKİ FOTOĞRAFLA KOŞUP SARILDI


Şehit polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutları alana girer girmez, yakınlarının gözyaşları ve feryatları birbirine karıştı. Şehit yakınları tabutlara adeta koşarak kapandı. 2.5 aylı şehit polis memuru Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge, kocasıylla düğgün günü çekilmiş fotoğraf ve elindeki yüzüklerle kocasının tabutuna doğru adeta koştu ve sarıldı. Birlikte oldukları fotoğrafı tabuttaki şehit kocabsına gösteren Özge'yi yakınları yapıştığı tabuttan güçlükle aldı. Bu arada bazı şehit yakınları bayıldı. Yasin İke'nin ablası Keziban Eser, " Bizim şehitlerimiz ay yıldızlı bayrağa sarıldı. PKK'nın köpekleri, dağlarda , inlerde yaşayıp, geberiyor" diye bağırdı. Şehit yakınlarından yaşlı bir kadının " Türkiye'nin düşmanı çok. Ağlayıp da onları sevindirmeyin. Onlar şerefsiz, adi, sokak köpekleri" diye gözyaşı döktü. Şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan duaların ardından şehit 2 polis memurunun cenazesi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından Hunat Camisi'ne getirildi.

Adana şehitlerini uğurladı

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis memurları 31 yaşındaki Adem Oğuz ve 22 yaşındaki Mehmet Atıcı, Adana'da son yolculuklarına uğurlandı.

Merkez Sabancı Cami'nde düzenlenen uğurlamaya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, vatandaşlar ve şehitlerin yakınları katıldı. 

4 AYLIK OĞLU UĞURLADI

6 yıllık polis memuru olan Adem Oğuz'u son yolculuğuna uğurlamaya, 2 yıllık eşi Belkız Oğuz, 4 aylık oğlu Fatih Selim ile birlikte geldi. Şehidin babası Ali, annesi Yeter Oğuz da törende gözyaşlarına boğuldu. Anne Yeter ve Belkız Oğuz, şehidin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 

6 AYLIK POLİSTİ

Şehit polislerden MHP Kayseri Milletvekili, eski TTK başkanlarından Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun yakın akrabası Mehmet Atıcı'yı son yolculuğuna uğurlamaya da babası İsmail, annesi Esin Atıcı ile birlikte çok sayıda akrabası geldi. Annesi Esin Atıcı, 6 aylık polis memuru olan Mehmet Atıcı'nın arkasından, "Kuzum, bizi bırakma" diye gözyaşı döktü. 

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı törene gelenlere cami girişinde üst araması yapıldı. Çatılarda keskin nişancıların nöbet tuttuğu cenaze namazlarını, İl Müftüsü Arif Gökçe kıldırdı. Törenin ardından şehitlerden Adem Oğuz, toprağa verilmek üzere Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'ne, Mehmet Atıcı ise İmamoğlu İlçesi'ne toprağa verilmek üzere götürüldü.

BAŞSAVCI, HAKİM VE SAVCILARLA YÜRÜDÜ

Adana Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar da uğurlama töreninin bulunduğu alana yürüyüş yaptı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın da katıldığı yürüyüşte, dev Türk bayrağı açıldı. Adliye çalışanları, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları ile Adliye binasından yaklaşık 300 metre uzaktaki Merkez Sabancı Cami'ne yürüyerek düzenlenen törene katıldı.

2 ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Mehmet Atıcı'nın cenazesi Adana'da Merkez Sabancı Cami'nde düzenlenen törenin ardından İmamoğlu İlçesi'nde Fatih Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada alınan helallik ardından okunan duaya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Daha sonra şehidin cenazesi konvoyla Saygeçit Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Anne Esin Atıcı, oğlunun fotoğrafını taşıyan polislere sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı 2'nci cenaze namazı sonrasında şehit Mehmet Atıcı, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Mehmet Atıcı'nın 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta önce göreve başladığı belirtildi. 

Şehit polis memuru Adem Oğuz'un cenazesi ise tören sonrası merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Belediyeveleri Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Burada alınan helallik sonrası, şehidin cenazesi Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.


Düğün fotoğrafıyla şehit polis eşinin tabutuna sarıldı

İSTANBUL Beşiktaş’taki bombalı terör saldırısında şehit olan Çevik Kuvvet polisi Yasin İke (24) ve Özel Harekat polisi Osman Börklüoğlu (25) için ilk tören Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlendi. Törende Özge Börklüoğlu'nun, elinde 2,5 ay önce çekilmiş düğün fotoğrafıyla koşup şehit eşi Osman Börklüoğlu'nun tabutuna sarılması, herkesi ağlattı.

Şehit polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun Türk bayraklarına sarılı cenazeleri, dün akşam İstanbul’dan uçakla Kayseri’ye getirildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konulan şehitlerin cenazeleri, bu sabah yakınları ve meslektaşları tarafından alınarak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Burada İke ve Börklüoğlu için tören düzenlendi. 

Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tuggeneral Ercan Teke, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe belediye başkanları, şehit Yasin İke’nin babası Üzeyir, annesi Yeter, ağabeyi Adem İke ile ablaları Keziban Eser ve Arife Arıkan; Osman Börklüoğlu’nun babası İsmail, annesi Sevilay, eşi Özge Börklüoğlu ve kardeşleri, her iki şehidin yakınları, arkadaşları ve meslektaşları katıldı. 

ŞEHİT KOCASINA ELİNDEKİ FOTOGRAFLA KOŞUP SARILDI

Şehit polis memurları Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazeleri alana girer girmez, yakınlarının gözyaşları ve feryatları birbirine karıştı. Şehit yakınları tabutlara adeta koşarak kapandı. 2.5 aylık şehit polis memuru Osman Börklüoğlu'nun eşi Özge, kocasıyla düğün günü çekilmiş fotoğrafıyla kocasının tabutuna doğru koşarak sarıldı. Birlikte oldukları fotoğrafı, şehit polis eşinin tabutuna doğru gösterircesine tutan acılı Özge Börklüoğlu'nu, yakınları, cenazeden güçlükle uzaklaştırdı. 

Bu arada bazı şehit yakınları bayıldı. Yasin İke'nin ablası Keziban Eser, 'Bizim şehitlerimiz ay yıldızlı bayrağa sarıldı. PKK'lılar, dağlarda, inlerde yaşayıp, geberiyor' diye bağırdı. Şehit yakınlarından yaşlı bir kadının, 'Türkiye'nin düşmanı çok. Ağlayıp da onları sevindirmeyin' diye gözyaşı döktü. Şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan duaların ardından şehit 2 polis memurunun cenazesi, Emniyet Müdürlüğü’ndeki törenin ardından Hunat Camisi’ne getirildi.


Şehit polisin babası: Yavrum böyle mi gelecektin

İSTANBUL'daki bombalı saldırıda şehit olan 5 aylık polis memuru, 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın cenazesi, Isparta'daki evine getirildiği sırada babası Şerafettin Öcal, "Yavrum böyle mi gelecektin?" diyerek gözyaşı döktü. Anne Keziban Öcal ise "Ağlama yavrum" diye tabuta sarılıp ağladı. 

Şehit polis memuru Durmuş Öcal'ın cenazesi gece yarısı Isparta'ya getirilerek Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulaması Hastanesi morguna konuldu. Bugün saat 11.00'de dualarla morgdan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, merkez Doğancı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Yüzlerce kişinin gözyaşlarıyla karşıladığı cenaze aracı baba evine getirildiğinde duygulu anlar yaşandı. 

"AĞLAMA YAVRUM" 

Şehidin babası Şerafettin Öcal ile annesi Keziban Öcal'ın feryatları yürek yaktı. Şerafettin Öcal oğlunun tabutuna dokunup, "Yavrum böyle mi gelecektin" diye gözyaşı döktü. Kadın polis memurlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan Keziban Öcal da cenaze aracına çıkıp oğlunun tabutuna sarıldı. "Ağlama yavrum" diye tabutu bırakmayan anne daha sonra araçtan indi. Ardından dualar eşliğinde şehidin cenazesi tören için Isparta Valiliği önüne götürüldü. 

Şehit polisin ağabeyinin Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde uzman çavuş, ablasının ise İstanbul'da hemşire olarak görev yaptığı belirtildi.


Şanlıurfa'da şehit polisler için tören

İSTANBUL'daki terör saldırılarında şehit olan polis memurları 24 yaşındaki Mehmet Taş ve 21 yaşındaki Enes Çiçek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kasım Gülpınar ve İbrahim Halil Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, şehitlerin aileleri, yakınları, askeri erkan ve polisler katıldı.

Meslektaşlarının omzunda bahçeye getirilen şehitlerin Türk bayraklarıyla örtülü tabutlarına sarılan yakınları gözyaşı döktü. Törene katılan Bakan Çelik, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

BAKAN ÇELİK: DERDİMİZ HUZUR VE BARIŞ

Bakan Faruk Çelik, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Bizi, vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmek isteyen taşeronlar, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuz hepimizin yurdudur. Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz, yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barış. Bunun için atılması gereken ne adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ey taşeronlar, bozgunculuk yapanlar, ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş'tan, Siverekli Süleyman Korkut'tan, Suruçlu Enes Çiçek'ten ne istediniz 33 gencecik fidandan?"

Konuşmaların ardından şehit polislerin özgeçmişleri okundu ve İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua edildi. Şehit polislerden Enes Çiçek'in cenazesi Balıklıgöl platosundaki Dergah Camisi'ne, Mehmet Taş'ın cenazesi ise Bozova İlçesi'ne götürüldü. Şehit Süleyman Korkut'un cenazesi ise dün Siverek'te toprağa verilmişti.

ŞEHİT POLİS ÇİÇEK'İN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından 6 aylık polis memuru Enes Çiçek için Dergah Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Silah arkadaşları tarafından alınan Türk bayrağını sarılı şehidin tabutunun getiriliş sırasında yakınları ağıt yaktı. Cenazenin musalla taşına konulmasının ardından İl Müftüsü İhsan Açık, 10 imamla birlikte cenaze namazı kıldırıldı. Şehit polis Çiçek'in cenazesi, helallik alındıktan sonra Yeni mezarlığa götürüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verip bir süre taşıdı. Şehit polis Enes Çiçek'in cenazesi, törene katılan birlerce kişinin "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde götürüldüğü Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi.


Muşlu şehit polis Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

İSTANBUL Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Murat Yılmaz, memleketi Muş'ta Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. 

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 22 yaşındaki Murat Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü Murat Yılmaz'ı yüzlerce kişi son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından şehit polis memuru için dua okundu. Şehit yakınları cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Şehidin babası Nazım Yılmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Vali Seddar Yavuz tören boyunca şehit babası Nazım Yılmaz’ın elini bırakmadı. Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, şöyle dedi:

"Murat’ımı muradına eremeden kara toprağa gönderdiler ama biz biliyoruz ki inanıyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanız elhamdülillah. Biz şehit olanların ölmediğine onların canlı olduğuna, diri olduğuna ve peygamber efendimize komşu olduğuna iman ederiz. O yüzden ölümler bizim için ölüm değildir. Başlangıçtır, diriliştir, Allah’a kavuşmaktır. Allah yolunda ölmektir. İşte Murat kardeşimizde öyle yaptı. Vatanına, milletine, bayrağına ve dinine sahip çıktı ve gencecik yaşında şehit oldu." 

Tekbirler eşliğinde ambulansa konulan şehidin cenazesi Çağlayan Cami'ne götürüldü. Murat Yılmaz'ın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Taşo Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Niğde şehidini uğurladı

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Bora Çelik'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'nde törenle toprağa verildi.

İlçe merkezindeki Bor Paşa Cami'nde düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, milletvekilleri, çok sayıda kişi ve şehidin ailesi katıldı. Bekar olan ve 4 ay önce göreve başlayan şehit polis memuru Bora Çelik'in güçlükle ayakta duran babası Nuri, annesi Rahime Çelik'i, yakınları teselli etmeye çalıştı.

BAKAN'DAN HATIRA ORMANI İSTEDİ

Törene polis şapkasıyla katılan şehit annesi Rahime Çelik, kendisine başsağlığı dileyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan oğlunun adının verileceği hatıra ormanı istedi. Şehidin cenazesi törenin yapılacağı alana getirildiğinde yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis Bora Çelik'in cenazesi, Bor İlçe Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.


Şehit polis Çetin Sarıkaya, Elmadağ'da toprağa verildi 

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı yanında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 29 yaşındaki Çetin Sarıkaya'nın cenazesi, Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde kılınan cenaze namazından sonra Elmadağ Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehidin annesi İnci Sarıkaya oğlunun cenazesinde "Seni bu hale getirenler kahrolsun" dedi.

İstanbul'da hain terör saldırısında, çevik kuvvette şoför olarak görevli henüz 8 aylık polis memuru, bekar, Çetin Sarıkaya'nın cenazesi Sungurlu Camii morguna getirildi. Şehidin Kurtuluş Mahallesi, Kerse Sokak'ta 2 katlı 6 numarada oturan ailesinin evinde ise gözyaşı döküldü. Memur babası Adem 1997 yılında vefat eden şehit Çetin Sarıkaya'nın annesi 55 yaşındaki İnci Sarıkaya, oğlunun tabutunun başında göz yaşı döktü. Anne Sarıkaya, "Seni bu hale getirenler kahrolsun" derken, evli olan ablası ise şehit kardeşinin tabutuna yaklaşırken baygınlık geçirip yere yığıldı. Şehidin ablasına sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit polis Çetin Sarıkaya'nın cenazesine ailesi, milletvekilleri, yakınları, meslektaşları, askeri yetkililerle vatandaşlar katıldı. Şehidin cenazesi, Kurtuluş Mahallesi'ndeki Sungurlu Camii'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra helallik alındı, polislerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Çetin Sarıkaya, Elmadağ Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü'nden 4 yıl önce mezun olan polis memuru Çetin Sarıkaya, atanamadığı için çok sevdiği mesleğini yapma imkanı bulamadı. Şehit Sarıkaya'nın ilk görev yeri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet biriminde henüz 8 aylık polis memuru ve şoför olarak görev yapıyordu. Polis memuru Çetin Sarıkaya, 4 kardeşin 3'üncüsü olduğu, en küçük kardeşinin Muğla'da Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yaparken, büyük kardeşi ablasının evlendiği, ailesinin üçüncü çocuğu olan diğer kardeşi ise Elmadağ'da minibüs şoförlüğü yaptığı belirtildi. Bombalı saldırının olduğu Cumartesi günü izinli olan şehit polis Çetin Sarıkaya'nın Beşiktaş-Bursaspor maçı nedeniyle göreve çağrıldığı ifade edildi.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.12.2016 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37