Afyonkarahisar'da yatırım yağmuru

07 Haziran 2022 Salı 18:05
Afyonkarahisar'da yatırım yağmuru

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in seçim vaatleri, yeni projeleri ve hizmetleri bir bir hayata geçiyor. Başkan Mehmet Zeybek'in liderliğinde pek çok projenin ilk adımı atılırken devam eden yatırımlar ise açılmak için gün sayıyor.

AFYONKARAHİSAR (İGFA) - Vizyon projeler ve seçim vaadi olan hayal proje Afyonkarahisar Teleferik için yer teslim töreni yapılarak start verildi. Eleştirilere konu olan yatırımın yolcu garantisiz olacağı da Başkanımız tarafından duyuruldu. Zaferin 100. Yılında 100 milyonluk dev projenin 1 Mayıs 2023'te tamamlanması hedefleniyor. Afyonkarahisar'ın geleceğine ışık tutan bu proje ile kaleye ulaşımda yaşanan zorluklar, yaklaşık bir saat süren yorucu ve tehlikeli yolculuk ortadan kalkacak. Aynı zamanda turizm şirketlerinin Afyonkarahisar kalesine gezi programı yapabilmesinin önü açılacak. Yapılacak teleferik tesisi sayesinde daha fazla sayıda misafir güvenle ve farklı bir deneyimle kaleye ulaşacak, kale üzerinde yer alan tesislerde daha verimli vakit geçirecektir. Teleferik tesisi belediyemiz bütçesinden herhangi bir ödeme veya bilet garantisi verilmeden yüklenici firma tarafından kurulacaktır. Hat uzunluğu 585 metre olan Teleferik, yolcuları 138 metre yüksekliğe taşıyacak. Sosyal tesisler ve alıveriş noktalarının da olacağı projede yürüyüş yolları, seyir terasları, cam teras ve 1 adet kafeterya yer alıyor. Bölgeyi canlandıracak ve şehir merkezinin turizm cazibesini artıracak vizyon proje kısa sürede halkımızın hizmetine sunulacak.

UZUN ÇARŞI RESTORASYONU

Afyonkarahisar ticaretinin kalbinin attığı merkezlerden olan Uzun Çarşı için de harekete geçildi. Projeler hazırlandı, esnaf ile görüşüldü. Gelen talepler ve ihtiyaçlar değerlendirilerek çarşının tarihi ve modern görünüme kavuşması için başlayan çalışmalar devam ediyor. Tarihi çarşıya yeni bir kimlik kazandırma hedefi ile yapılacak hizmetler ardından çarşının cazibesinin artması esnafların daha güzel şartlarda çalışabilmesi amaçlanıyor. Çarşıda altyapı tamamen yenilenecek. Araç parkına izin verilmeyecek, sadece transit geçişlere müsaade edilecek. Kaldırımlar genişletilecek indi bindiler için iki ayrı cep olacak. Güvenlik kamerası, ışıklandırma ve peyzaj çalışmalarının da olacağı projenin kısa sürede inşa çalışmalarına başlanacak. Gündüz ticari hayatın etkilenmemesi için çalışmalar gece yapılacak.

UYDUKENT'E 50 MİLYONLUK DEV YAĞMUR SUYU HATTI

Belediyemiz vizyon projelerinin yanında şehrimizin alt yapısına da büyük önem veriyor. Yağışların ardından su basma olayları ile karşı karşıya kalan Uydukent Osmangazi, Orhangazi ve Yeşilyurt Mahalleleri yağmur suyu hattına kavuşuyor. Yeşilyurt, Osmangazi ve Orhangazi mahallerimizi kapsayan 44 bin metrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'te zaman zaman bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceliyor. Daha önce bölgede yağmur suyu hattı bulunmadığı için kanayan yara haline gelen bu durum Başkanımız Zeybek'in girişimleri ile kâbus olmaktan çıkıyor.

YENİCE REKREASYON ALANI HAYATA GEÇİYOR

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in talimatlarıyla şehir genelinde başlatılan yeşil alan atağı devam ediyor. Afyonkarahisar'da yeşil alan ve sportif saha sayısını artırmaya devam eden Belediyemiz, Yenice'de yapacağı projeyle Afyonkarahisar'a yeni bir yaşam alanı kazandıracak. Atıl durumdaki 19 bin metrekarelik alanda içerisinde 450 metrekare yürüyüş yolu, 500 metrelik bisiklet parkuru ve spor tesisleri ile Afyonkarahisarlıların aktif yaşam ihtiyaçları da karşılanacak. 450 metre yürüyüş yolu, 500 metrelik bisiklet parkuru, 250 metrekare çocuk oyun alanı, 100 metrekare fitness alanı, 500 metre bisiklet yolu, 1000 metrekare halı saha, 375 metrekare basketbol sahası, 375 metrekare voleybol, oturma ve dinlenme alanları, 10 bin metrekare yeşil alan, 3 bin 500 metrekare yol, bebek bakım odası, wc ve 30 metrekare güvenlik binası yer alıyor. Vatandaşların güzel vakit geçirebileceği gençlerin de aktif şekilde spor yapabileceği bu proje kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak.

2022 YILI ASFALT SEZONU

Hemşehrilerimizin daha rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmeleri için asfalt çalışmalarına büyük önem veren Belediyemiz, 2022 yılı asfalt sezonu kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Şehirleşme anlamında büyük çalışmalara imza atan Belediyemiz,  artan nüfus ve konut sayısına paralel olarak fiziki belediyecilik çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. İhtiyaç olan her bölgeye asfalt çalışması yapılıyor. 1.Küçük Sanayi Sitesi Fatih Mahallesi kavşağı, Filistin caddesi, Cumhuriyet mahallesi, Dumlupınar mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı, Ataköy, Abdülhamit Han Altgeçidi, Hasankaraağaç mahallesi ve Filli Kavşak OSB arası ihtiyaç duyulan kısımlara sıcak asfalt çalışması yapıldı. Sezon açıldığından beri 33 bin tondan fazla sıcak asfalt yollarla buluşturuldu. Plan ve program dâhilinde şehrimizin gerekli yerlerinde asfalt çalışmaları hız kesmeden devam edecek.

9 YENİ SU KUYUSU

Şehrimizde olası su sıkıntısına karşı Mareşal Fevzi Çakmak, Ali İhsanpaşa ve Fatih Mahallerinde 9 noktada sondaj kuyusu açıldı. Afyonkarahisar'ın uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan içme kuyularının tüm kontrolleri, analizleri yapıldı ve hizmete açıldı. Açılan su kuyularından toplam 180 lt/sn su elde ettik. İlimizin artan su ihtiyacı ve küresel ısınma nedeniyle meydana gelebilecek su kaynaklarındaki azalmalardan şehrimizin olumsuz etkilenmemesi amaçlanıyor.

KREŞ İNŞASINDA SONA GELİNDİ

Zeybek Başkan'ın seçim vaatlerinden çocuk kreşleri projesinin ilki Devlet Hastanesi yanına inşa edildi. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiğimiz Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi inşaatı tamamlandı. 500 metrekarelik alanda 150 öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek kreş, çocukların nitelikli eğitim alabileceği ve kaliteli zaman geçireceği bir merkez olacak. 4-6 yaş grubu çocukların kişisel gelişim ve eğitimlerine okul öncesi destek vermek amacı ile tasarlanan kreş binasında derslikler, aktivite, oyun alanları ve çok amaçlı atölyeler yer alıyor. Kreş, kısa zamanda Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne devriyle birlikte yeni eğitim öğretim döneminde hizmete açılacak.

ORTA REFÜJ VE BORDÜR YENİLEME

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte şehrin dört bir yanında çalışma başlatan Belediyemiz; asfalt yama ve parke, bordür çalışmalarına ağırlık verdi. Toplam 4 bin 600 metre uzunluğundaki Ordu Bulvarı ve Yeşilyol'da orta refüj ve bordür yenileme çalışmaları devam ederken, ara sokaklar da parke taşlarıyla konforlu hale getiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin birçok noktasında asfalt çalışmalarıyla birlikte kaldırım yenileme, kilit parke yol tamiratı gibi çalışmaları eş zamanlı olarak sürdürüyor. Vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanması için başlatılan yenileme çalışmalarında farklı noktalarda eskiyen ve bozulan kaldırımlar yenileniyor. Orta refüjler ise modern bir görünüme kavuşturuluyor. Belirlenen güzergâhlarda orta refüj yenilenmesi ve aydınlatma altyapı çalışmalarına başlandı. Yapılan düzenleneme çalışmaları ile trafik akışının daha akıcı ve nizami şekilde olması sağlanacak. Peyzaj işi ile tamamlanacak çalışmalar kısa sürede hizmette olacak.

AFYONKARAHİSAR YAZA HAZIR

Belediyemiz, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar kapsamında şehrimizin daha estetik görünmesi için yeşil alan, refüj, kavşak, park ve çocuk parklarında yaz ayları için mevsimlik bitkilerin dikimlerine başladı. Muhtelif noktalarda gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarında mevsimlik ve çok yıllık bitkiler kullanılıyor. Şehrimizin her noktasında ot ve çim biçme işlemlerinin yanı sıra düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Park ve bahçeler, çocuk oyun alanları, sosyal donatı alanları, kaldırım ve yol kenarları ile yürüyüş güzergâhları yabani otlardan arındırılırken bu alanlardaki ağaç ve süs bitkilerinin de detaylı bakımı yapılıyor. Göze hitap eden ruhu dinlendiren bu çalışmalarla birlikte şehrimizde ilk etapta 200 binden fazla çiçek ve bitki toprakla buluşturuldu. İklim değişikliği ile uyumlu, çevreyi gözeten nitelikli yaşam alanlarıyla donatılan Afyonkarahisar, yaza hazır.

ZEYBEK BAŞKAN'DAN EV ZİYARETLERİ

Yoğun geçen ziyaretçi ve hizmet trafiğine rağmen mahalle ve ev ziyaretlerini aksatmayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, hemşehrilerinin gönüllerine konuk oluyor. Yapılan ziyaretlerde vatandaşlarımızla sohbet eden Zeybek Başkan, sorun ve istekleri dinliyor. Şehrimizde önemli projelere imza atan Zeybek Başkan, devam eden belediye çalışmalarına ilişkin istişarede bulunuyor, çocuklara hediyeler veriyor. Başkanımızın ev ziyaretlerine Eşi Sevim Zeybek, Başkan Yardımcılarımız ve ilgili müdürler eşlik ediyor. Gönül Belediyeciliği anlayışı ile hareket ederek tüm vatandaşların yanlarında olmaya gayret gösteren Başkanımız, ev ziyaretlerine devam edecek.

HER HAFTA MAHALLE ZİYARETİ

Şimdiye kadar şehrimizde tüm mahalleri ziyaret eden Başkanımız her hafta mahalle ziyaretleri yapmayı sürdürüyor. Vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerilerini dinleyen Başkanımız Zeybek, kendisine iletilen sorunların çözümü için yerinde incelemeler yapıyor. Mahallede gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında istişareler yapan Başkanımız vatandaşları ve esnafları bizzat kendi bilgilendiriyor. Çalışma ekibi, Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri ile ziyaretini yapan Zeybek Başkan, mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek yapılan çalışmaları da yine yerince inceliyor.

EĞİTİME DESTEK ÇALIŞMALARI

Öğrencilerimize olan destekler sürüyor başarılı öğrenciler ödüllendiriliyor. Eğitim yatırımları kapsamında her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl 6.'sı gerçekleşen 'Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler Belediyemiz tarafından ödüllendirildi. 5 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere 120 adet bisiklet, notebook, tablet ve çeşitli hediyeler verildi. Eğitim Bir Sen ile ortaklaşa yapılan etkinliğin kitap okuma kültürünün yaygınlaşmasına destek olması amaçlanıyor. Her yıl devam edecek bu organizasyon ile öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlanıyor.

EVDE BAKIM HİZMETİ

İlimizde ikamet eden ve bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşların evde bakım ve temizliği yapılıyor. Gönül Belediyeciliği şiarı ile hizmetlerini sürdüren Belediyemiz Evde Bakım Hizmeti sağlıyor. Proje için oluşturulan ekip tespit edilen yaşlı veya engelli vatandaşların evlerine giderek kişisel bakım, temizlik ve ev temizliği işlerini yapıyor. Belirlenen periyotlarda evde bakım hizmeti hız kesmeden devam edecek.

OKÇULUK MERKEZİ VE SOSYAL TESİS

Afyonkarahisar Belediyesi olarak ata sporu olan okçuluğun yeni nesillere sevdirilmesi ve öğretilmesi amacıyla kolları sıvadık. Spor şehri Afyonkarahisar sloganı ile bu alanda yeni projeler üretilirken start alan yatırımlarda faaliyete açılmak için gün sayıyor. O yatırımlardan biri olan Okçuluk Merkezi ve Sosyal Tesis projesi de hızla ilerliyor. Afyon Şehir İstasyonu içinde yer alan, ata sporumuz okçuluğu gençlere sevdirmek, sportif faaliyetlerin şehrimizde yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Belediyemiz tarafından inşa edilen merkez, kısa sürede hizmete açılacak.

HATAY EXPO 2021 FUARINA AFYONKARAHİSAR DAMGASI

21 - 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası sebebiyle Hatay Belediyesi'nin Expo alanında Afyonkarahisar mutfağı Hatay'ı konuk etti. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in önderliğinde tanıtım seferberliği sürüyor. Bu kapsamda Hatay'a giden Gastronomi ekibimiz, şehrimizin yöresel ve tescilli lezzetlerini Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş başta olmak üzere Hatay protokolü ve basın mensuplarına ikram etti. Afyon Hatay Buluşması kapsamında akşam yemeği menüsünde bulunan Tandır Çorbası, Bamya yemeği, Afyon Kebabı, Göce Köftesi, Yaprak Sarma, Patlıcan Böreği, Hoşaf, Kaymaklı ve vişneli ekmek kadayıfı gibi Afyonkarahisarımızın tescilli lezzetleri sunuldu. Hataylı konuklar Afyon mutfağına hayran kaldı. Expo 2021 Hatay'da iki kardeş gastronomi şehrinin arasındaki işbirliği ve dayanışmayı daha da pekiştirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenen yemekte Afyonkarahisar mutfağı tam not aldı. Yöresel lezzetlerimizi her alanda ve her yerde tanıtmaya devam edeceğiz.

BELEDİYE ŞEHİR TİYATROMUZDAN YENİ OYUNLAR

Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, "Türkmen Düğünü" adlı oyun ile izleyicilerinin karşısına çıktı. Sezona " Bugün Git Yarın Gel isimli tiyatro oyunuyla başlayarak gönülleri mest eden Belediye Şehir Tiyatrosu, Türkmen Düğünü adlı oyunu ile de tam not aldı. Belediyemiz Şehir Tiyatrosu birbirinden farklı oyunlar ile şehrimizin kültür ve sanat hayatını renklendirmeyi sürdürüyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in destekleri ile birçok oyun ile izleyici karşısına çıkan gönüllü tiyatro ekibi sahne performanslarıyla göz doldurdu. Yeni sezon için hazırlıklarına şimdiden başlayan şehir tiyatrosu şehrimizin kültürel hayatına katkı sağlamayı sürdürecek.

MİLLET KÜTÜPHANESİ İNŞASI SÜRÜYOR

Sosyo kültürel yaşama olan katkılar sürüyor, yeni yatırımlar Afyonkarahisarlılarla buluşuyor. Bu kapsamda projesi tamamlanan Millet Kütüphanesi'nin inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Zafer Meydanı'nda yer alan Afyonkarahisar'ın en büyük kütüphanesi kimliğini taşıyacak olan ve yirmi dört saat boyunca açık kalması plânlanan mekânda çok sayıda çalışma alanı yer alacakken, binlerce kitaba da rahatlıkla ulaşılabilecek. Belediyemiz, hemşehrilerimizi kitaplarla buluşturmak ve gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla Millet Kütüphanesi yakın zamanda hizmette olacak. 4 bin 230 metre kare kapalı alana sahip şehrimizin en büyük kütüphanesi olacak Millet Kütüphanemizde; çok amaçlı salon, çalışma odaları, atölyeler, eğlence salonları, oyun ve sergi alanları, çocuk eğitim alanı, teras kafeterya ile binlerce kitabın yer aldığı kütüphane bulunuyor.

SELÇUKLU SEMT PAZARI AÇILDI

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, göreve geldiği günden bugüne geçen süreçte temel ve sosyal belediyecilik çalışmalarıyla büyük bir değişim ve dönüşüme imza atıyor. Daha önce yapımı tamamlanan ancak faaliyette olmayan Selçuklu Semt Pazarı hizmete açıldı. Pazarda 226 esnaf tezgâh açtı. Esnafımızın işini kolaylaştıracak, vatandaşlarımıza alışveriş konforu sağlayacak Selçuklu Semt Pazarımız her hafta salı günleri açık olacak.

AKÜ HOBİ BAHÇELERİNDE SONA GELİNDİ

Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ iş birliğinde yapımına başlanan AKÜ Hobi Bahçeleri tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yapılan 24 bin metrekarelik 'Hobi Bahçesi'nde son aşamaya gelindi. Belediyemiz ve AKÜ arasında imzalanan protokol kapsamında her biri 100 metrekare alana sahip 115 adet hobi bahçesi tamamlanarak üniversite yönetimine teslim edildi. 'Doğa Dostu Belediyecilik' anlayışıyla Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nün bulunduğu alana inşa edilen Hobi Bahçesinde; 55 bin metrekarelik piknik alanı, bisiklet ve koşu yolları, mescit, fitness alanı, çocuk oyun grubu, otopark, güvenlik binası ve dinlenme alanları yer alıyor. Öğretim üyelerinin kullanımına sunulacak olan Hobi bahçelerinde sebze ve meyve yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak. Bahçe sahipleri kendi meyve ve sebzelerini üretirken bir yandan da spor ve yürüyüş yapma fırsatı da bulacak. Afyon Kocatepe üniversitesinde görev yapan hocalar mesainin ardından soluğu burada alacak. Toprakla uğraşıp meyve ve sebze yetiştirecek bir yandan da stres atacaklar.

SİNEK VE HAŞEREYLE MÜCADELE

Veteriner işleri müdürlüğü ekiplerimiz yaz aylarının gelmesiyle birlikte toplumsal yaşamı olumsuz etkileyen sinek ve sivrisinek larvalarına karşı üreme alanları ve sulak alanlarda ilaçlama çalışmalarına başladı. Ekipler şehir genelinde tüm logar kapaklarını kaldırarak larva ilaçlaması yapıyor. Sokaklar, çöp konteynerları, dere kenarları ve metruk yapılarda ilaçlanıyor. Sinekle mücadele konusunda daha larva döneminde yoğun bir biyolojik mücadele çalışma programı hazırlandı ve bu uygulama belirli periyotlarla sürdürülecek.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MALZEME DESTEĞİ

Şehrimizde sporun gelişmesi noktasında büyük çaba gösteren Belediyemiz, il merkezinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunuyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek öncülüğünde amatör spor kulüplerine verilen destekler artarak devam ediyor. Şehir merkezinde faaliyet gösteren 17 amatör spor kulübüne krampon ve top desteğinde bulundu. Destek projesi ile Amatör Spor Kulüplerinin çalışmalarını daha verimli bir şekilde gerçekleştirmesi ve sporcuların daha kaliteli malzemeler kullanarak yetişmesi hedefleniyor.

SARAYDÜZÜ KAMP MERKEZİ İNŞASI SÜRÜYOR

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Belediyesi'ne tahsis edilen Saraydüzü mevkiindeki oluşturulacak kamp merkezinde çalışmalar başladı.  488 dönümlük alan içerisinde gözlem kulesi, kır kahvesi yer alırken, çocuk oyun alanları, yöresel ürünler satış yeri, otopark, spor salonu, kameriye, ibadethane, kır lokantaları ve kır kahvesi gibi ünitelerin yapılması planlanıyor. İçerisinde bungalov evleri, yürüyüş yolları, kros alanları, koşu pisti, halı saha, basketbol sahası, amfi tiyatro, karavan alanı, çadır kamp alanı, kır lokantası, kamp ve kondisyon merkezleriyle bölge Afyon'a yakışır bir kamp merkezi haline getirilecek.

SPOR ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR

Belediyemiz Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde Zafer meydanında gençlerimize yönelik çeşitli spor etkinlikleri düzenlendi. Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Zafer Meydanı'nda gençlere özel Ayak Tenisi Turnuvası yapıldı. Organizasyona 47 takım, 200'den fazla sporcu katıldı.        Turnuvada takımlar kıyasıya mücadele etti. Karşılaşmaların sonunda birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncü olan takıma ise 2 bin TL para ödülü verildi.

BÜYÜK TAARUZ'UN 100. YILINDA EN BÜYÜK ORGANİZASYON

Dünya Motokros Şampiyonası ve Türkiye Motofest Tanıtım Toplantısı yapıldı. Yeni şampiyonaların ve pek çok etkinliğin yer alacağı bu yıl 4. Kez şehrimizde düzenlenecek. 31 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival ve şampiyona organizasyonlarının hangi içeriklerde düzenleneceği ve bu etkinliklerde yer alacak sanatçılar kamuoyuna duyuruldu. 3-4 Eylül'de Dünya Motokros Şampiyonası 2022'de Büyükler, Gençler, Kadınlar ve Avrupa kategorilerinde 4 farklı yarış Afyonkarahisar Motor sporları merkezinde yapılacak. MGXP of Turkey 2022 Şampiyonasına yurt içi ve yurt dışından yüzlerce pilot ve takım katılım sağlayacak. Motor yarışları heyecanı, ünlü sanatçıların şehrimizde düzenleneceği konserlerle taçlanacak. Hem yarış severlere hem de tüm katılımcılara hitap edecek organizasyon kapsamında 9 ünlü sanatçı konser verecek. 31 Ağustos Çarşamba günü Sagopa Kajmer, Haluk Levent 1 Eylül Perşembe Ebru Yaşar, Manuş Baba, 2 Eylül Cuma Mary Jane, Koray Avcı 3 Eylül Cumartesi Göknur, Erol Evgin 4 Eylül Pazar günü ise Süper Star Ajda Pekkan Afyonkarahisar'da sahne alacak. 5 gün boyunca Afyonkarahisar müziğe doyacak, ünlü sanatçılarla buluşacak.

AFYON'DA RAMAZAN BİR BAŞKA GÜZEL YAŞANDI

Ramazan ayının maneviyatını yaşatan programlar düzenleyen Belediyemiz, kuracağı kardeşlik sofraları, çocuklarımıza özel etkinlikler ve bu ayın manevi huzurunu yansıtan dolu dolu etkinliklerle hemşehrilerimizi aynı çatı altında buluşturdu. 30 gün boyunca etkinlikler başta olmak üzere 10 Bin kişiye de iftar yemeği verilerek toplamda 300 bin kişiye ulaşıldı. 50'den fazla mahallemizde iftar sofrası kuruldu. Mahalle iftarları iftar çadırı ve iftar yemeği dağıtımları kapsamında 15 kurum ve kuruluş ile vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaştırdık. Ramazan ayında geleneksel Zimem Defteri geleneği devam ettirildi. İhtiyaç sahiplerinin veresiye borçları ödendi.  Aynı zamanda vatandaşlarımıza yaklaşık 10 bin gıda desteği verildi. Ramazan Bayramı öncesinde 'Çocuklarımızın Bayramlık Kıyafetleri Belediyemizden' projesi ile 1000 çocuğumuza giyim çeki hediye edildi.  Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek giyim çeklerini bizzat kendi teslim etti. Çocuklarımız bayramlarını yeni elbiseleri ile karşıladı. Yaşlıların hem evlerine hem de gönüllerine misafir olduk. Yaşlı ve bakıma muhtaç ailelerimize her akşam iftar yemeklerini evlerine kadar götürdük.  200 binden fazla vatandaşımız, yaptığımız festival ve etkinliklere katılım sağladı. Dinletiler, söyleşi, sohbet, tiyatro, eğitici kukla gösterileri ve sergilerin olduğu Ramazan Ayı etkinliklerinde ünlü isimler de şehrimizde pek çok programa imza attı. 9 Nisan tarihinde İlahi Sanatçısı Sedat Uçan, 15 Nisan'da Alişan Kapaklıkaya, 16 Nisan'da Dursun Ali Erzincanlı, 23 Nisan'da İlahi Sanatçısı Hasan Dursun, Ayasofya Cami İmamı Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu ve Hafız Mehmet Bilir Afyonkarahisarlılarla buluştu. İftar sofraları ve organizasyonlarda hemşehrilerimizle aynı çatı altında buluşturarak 11 Ayın Sultanını en coşkulu şekilde yaşattık.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37