Atatürk'ün Manisa'ya gelişinin 96. yılı kutlandı

10 Ekim 2021 Pazar 13:09
Atatürk'ün Manisa'ya gelişinin 96. yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa’ya gelişinin 96’ncı yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.MANİSA (İGFA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya ikinci kez gelişinin 96’ıncı yıldönümü dolayısıyla ilk olarak Manisa Tren Garı’nda temsili karşılama töreni gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kuvvet Komutanları Tuğgeneral Selçuk Yıldırım ve Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyük önderin Manisa’ya trenle gelişinin canlandırıldığı törende, öğrenciler Atatürk fotoğrafı ile trenden indiler. Bu esnada halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından öğrenciler, Türk Bayrağı’nı Vali Yaşar Karadeniz’e takdim ettiler. Vali Türk Bayrağı’nı öpüp alnına koyduktan sonra halk oyunları ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Tren garı içerisindeki program, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Atatürk Fotoğrafları Sergisi’nin ziyaret edilmesiyle noktalandı.
 
Tren garındaki program sonrasında Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve protokol üyeleri, önlerinde öğrenciler tarafından tutulan dev Türk Bayrağı ve Atatürk portresi ile Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Vatandaşlar, korteji kaldırımdan ve evlerinden selamlayarak, Türk Bayrağı ve alkışlarıyla eşlik etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tarihe ışık tutacak bir eserin ortaya çıkmasına vesile olduklarını ifade eden Başkanvekili  Mehmet Güzgülü'ün konuşması ardından Atatürk’ün Manisa’ya gelişinde dönemin Belediye Başkanı olan Bahri Sarıtepe’nin yaptığı konuşma ile Atatürk’ün Manisalılara sesleniş metni okundu. Öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiirleriyle tatlanan etkinlik, alkışlar eşliğinde tamamlandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37