Aydın Didim'de sporculara 'özel' kompleks

03 Ekim 2021 Pazar 16:53
Aydın Didim'de sporculara 'özel' kompleks

Aydın'ın Didim ilçesinde çeşitli temaslarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Türkiye'de bir ilk olacak olan Özel Sporcular Federasyonu sporcularının faydalanması amaçlanan spor kompleksinin Didim'de yapılacağını açıkladı.Kemal ETLEÇ (Didim Postası) - AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, partisinin Didim İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, ana kademe yönetim kurulu üyeleri ve bazı meclis üyelerinin karşıladığı Milletvekili Yavuz, burada çalışmalar ve hedef yatırımlarla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Özel Sporcular Federasyonu sporcularının faydalanması amaçlanan spor kompleksinin Didim'de yapılmasının planlandığını kaydeden Milletvekili Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel sporculara ayrı bir önem verdiğini anımsatarak, "Özel Sporcular Federasyonu Genel Başkanı Birol Aydın arkadaşımız; özel sporcular ve ailelerinin sosyalleşmesi, sporla iç içe olması ve aileleriyle birlikte vakit geçirmesi noktasında komplike bir tesis arayışı içinde olduğunu öğrendik ve İzmir’de bu konuyla ilgili çalışma başlattığını öğrendik. Ardından kendisiyle görüştük. Didim’de spor alanı olarak ayrılan yerden bahsettik. Cumhurbaşkanımız bu konuda Çevre Bakanlığımıza ve Milli Emlak Müdürlüğümüze talimat vermiş. Konuyu bizde Federasyon Başkanımıza dile getirdik ve Didim’in buna uygun olduğunu anlattık. Didim’in doğası ve havasını anlattık ve ne kadar yer isterse tahsis edeceğimiz belirttik. Her yerden teyidini aldık ve bu konuda adımlar atılmaya başlandı" diye konuştu.

DİDİM'E 25 MİLYONLUK SPOR TESİSİ YATIRIMI

Daha sonra hem GEKA projesi, hem de Özel Sporcular Federasyonuna tahsis edilecek alanı inceleyen AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu eşlik etti. Sahayı gezen Milletvekili Yavuz, Didim’e Gençlik ve Spor İl müdürlüğünce yapılacak yatırım tutarının 25 milyon lirayı bulacağını kaydederek, "GEKA projesiyle yapılacak spor alanlarının dışında son yapılan sentetik saha tarzında yeni bir saha, olimpik yüzme havuz, Gençlik merkezi ve soyunma odalarını da yapacağız. Kimi projesi hazırlandı; kimi ise önümüzdeki ay ihaleye çıkılacak ve bunları kısa sürede Didim halkının kullanımına açacağız" dedi.

Ziyarette Özel Sporcular Federasyonu Genel Başkanı Birol Aydın ile telefonla görüşen AK Partili Yavuz, projeyle ilgili görüşlerini basına dinletti. Federasyon Başkanı Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklerini her zaman hissettiklerini kaydederek; “Bizim bu projemize Sayın Cumhurbaşkanımız ayrı bir önem verdi. O’nun destekleriyle özel sporcularımız bir çok başarıya imza attı. Türkiye'de 81 İl’de 30 bin sporcusu ve aileleriyle büyük bir aileyiz. Bu sporcuların bir çoğu evden çıkamayan, toplum tarafından dışlanan çocuklardı ama bugün öyle değil. Aileleriyle evde kapanmak zorunda kalan bu sporcular bu komplekste çalışacak, aileleriyle vakit geçirecek, aileleri nefes alacak bir kaynaşma ortamı sağlanacak. Bu anlamda bize bu noktada destek sağlayan ve katkı sunan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın bakanımıza, Aydın Valiliğimize ve AK Partili Milletvekili Metin Yavuz’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37