Bilkent'te Oğuz Tansel heyecanı

27 Kasım 2021 Cumartesi 08:51
Bilkent'te Oğuz Tansel heyecanı

Bilkent Üniversitesi, Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Aralık Çarşamba günü Oğuz Tansel Araştırma Kütüphanesi'nde yapılacak törenle açılıyor. ANKARA (İGFA) - "Üç Kanatlı Masal Kuşu" Oğuz Tansel, eğitmen, araştırmacı ve şair kimliğiyle tanınıyor. Öz Türkçe’ye tutku düzeyindeki sevgisiyle görkemli bir şiir dili yaratmış olan 40 kuşağının lirik ve özgün sesi, Salâh Birsel’in tanımıyla: “Doğa vurgunu, dağlarda duman duman ormanlardan, karlı uçurumlarda mavi sabahlardan geçip giden” Oğuz Tansel’in anısına Bilkent Üniversitesi'nde kurulan Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi, dijital beşeri bilimlerden, karşılaştırmalı edebiyata, kültürel çalışmalardan çağdaş edebiyat eleştirisine kadar Türk edebiyatıyla ilgili her alanda projeler, araştırma ve uygulamalar gerçekleştirecek.

Merkezin açılış töreninde, Oğuz Tansel adına verilen 2021 Halk Bilim Ödülü ve Bilkent Üniversitesi, Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından her yıl verilecek olan Kalbiye Tansel ve Çiğdem Barçan Tansel Tez Ödülleri takdim edilecek. 2021 Oğuz Tansel Halk Bilim Ödülünü "Türk Kültüründe Alkışlar ve Kargışlar (Dualar ve Beddualar)" adlı kitabıyla Ahmet Kes in kazandı.

Kalbiye Tansel ve Çiğdem Barçan Tansel Tez Ödülleri, geçtiğimiz yıllarda yazdıkları Yüksek Lisans ve Doktora tezleriyle Süleyman Serdengeçti, Barış Alpertan, Joseph Aversano ve Kaan Kurt'a takdim edilecek.

Bilkent Üniversitesi, Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Aralık Çarşamba günü 16:00 - 17:30'de Oğuz Tansel Araştırma Kütüphanesi'nde yapılacak törenle açılacak. Tören geniş çaplı katılım için Üniversite'nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.(https://www.youtube.com/user/bilkentuniversitesi/live).

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37