Bursa'da çevre dostu öğretmenlere eğitim

16 Mart 2022 Çarşamba 09:45
Bursa'da çevre dostu öğretmenlere eğitim

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen program kapsamında farklı okullarda görevli gönüllü 90 öğretmene ‘İklim değişikliği ile mücadele konulu’ eğitim verildi.BURSA (İGFA) -  Çevre ve iklim değişikliği konularında toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla eğitim çalışmalarına ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çevreye duyarlı öğretmenleri bir araya getirdi.

Erasmus+ programı çerçevesinde yürütülen Okulun Ötesinde Projesi kapsamında, ‘Çevre ve İklim Değişikliği Bilgilendirme Eğitimi’ gerçekleştirildi.

TÜBİTAK, E-twinning, BEBKA ve Erasmus+ programlarının ana öncelik alanı olan çevre ve iklim değişikliği konusunda gerçekleştirilen eğitime, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve farklı okul-yaş gruplarında görev yapan gönüllü 90 öğretmen katıldı.

Çevre Koruma, Kontrol ve İklim Değişikliği Dairesi Başkanı Yıldız Odaman Cindoruk, etkinlik çerçevesinde yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin neden olduğu sorunlar ve çözüm yolları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Çevre Yüksek Mühendisi Mert Karaçalı ise Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını anlattı.

Eğitim sayesinde; gelecek nesillere daha yaşanabilir dünya bırakmak, sürdürülebilir çevre oluşturmak, doğal kaynakların korunması, enerji ve maliyet tasarrufu, kirlenme oranı ve tehlikeli atık miktarının azaltılması konularında öğretmenlerin mesleki yeterlilik ve farkındalık düzeylerinin artırılması hedeflendi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37