banner55

Bursa'da ULUTEK Teknopark bahar seminerlerini sonlandırdı

15 Mayıs 2022 Pazar 12:20
Bursa'da ULUTEK Teknopark bahar seminerlerini sonlandırdı

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ULUTEK Teknopark iş birliğinde düzenlediği bilgisayar programcılığı seminerleri sona erdi.BURSA (İGFA) - Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde mesleki eğitimde nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK Teknopark iş birliğinde düzenlenen 2021-2022 Bahar Dönemi seminer programları tamamlandı.

ULUTEK Teknopark’ta gerçekleştirilen seminerin son gün konusu ‘Üretimde Nesnelerin İnterneti (IOT) ve Akıllı Üretim İçin Moore Kanunu’ oldu. Seminer sonunda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan öğrencilere sertifika verdi.

KAPANIŞ KONUĞU ABD’DEN

BUÜ Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı/Bilgisayar Programcılığı Program Başkanı Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından organize edilen seminer programı ile ULUTEK Teknopark ve bölgede yer alan yazılım şirketlerinin destekleriyle; gençlerin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmak, mesleki bilgi ve beceri düzeylerini yükseltmek ve teknolojik gelişmelere adaptasyonunu sağlamak hedeflendi. ABD Arizona Eyalet Üniversitesi Elektrik, Bilgisayar ve Enerji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bertan Bakkaloğlu, seminerde öğrencilere Moore Kanunu, IoT’nin üretimde gelişim yapısı, sensörler, veri ağları, ABD ve dünyadan IoT’nin son uygulama örnekleri ve IoT politikaları konusunda bilgiler verdi.

Öğrencilerle tecrübe paylaşımı yapan ve kariyer planlaması için tavsiyelerde de bulunan Bertan Bakkaloğlu, “Şu anda 10 milyardan fazla nesne internete bağlı çalışıyor ve 2030’da bu rakamın 25 milyar olacağı öngörülüyor. IoT üretim ve fabrika uygulamalarının 2025’e kadar 1.2 trilyon dolar tasarruf ve 3.7 trilyon dolar kâr sağlaması bekleniyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliTarhana
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37