Bursa İznik'de el dokumaları hayat buluyor

06 Ocak 2022 Perşembe 12:21
Bursa İznik'de el dokumaları hayat buluyor

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Derbent Mahallesi’nde 40 yıl önce son bulan el dokumacılığı tezgâhların gelmesiyle yeniden başladı.BURSA (İGFA) - İznik Belediyesi ve S.S. İznik Kadın Üreticiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin girişimleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nin destekleri ile temin edilen dokuma tezgâhları Derbent’te faaliyetine başladı.

İznik Belediyesi'ne ait bir bina Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından uygun hale getirilerek bu iş için tahsis edildi.

Bir yıl önce araştırma çalışmalarına başlanan ve faaliyetine başlayan El Dokumaları Atölyesi’ni İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, S.S. İznik Kadın Üreticiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Zeliha Peşte, Belediye Meclis Üyesi Müceher Egemen ve AK Parti İznik Kadın Kolları Başkanı Aysel Özcan ziyaret ettiler. Burada Bursa Büyükşehir Belediyesi Umurbey İpek Üretim Ve Tasarım Merkezi Sorumlusu Mehmet Ünal’dan bilgi aldılar.

Derbentli Kadınların dokuma tezgâhlarının gelmesiyle mutluluklarının gözlerinden okunduğunu belirten İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Derbent El Dokumaları içinde coğrafi işaret tescil belgesi başvuru dosyasının hazır olduğunu hatırlattı. Başkan Usta, tescil belgesini alarak bir dünya markası haline gelmesi için ellerinden gelecek çalışmayı yapacaklarını söyledi.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37