Bursa Mudanya'da Tirilye Taş Mektep'e müze ve akademi kimliği

28 Mart 2022 Pazartesi 14:10
Bursa Mudanya'da Tirilye Taş Mektep'e müze ve akademi kimliği

Bursa'nın Mudanya ilçesi Tirilye Mahallesi'nde Bursa Valiliği kaynaklarıyla Mudanya Belediyesi'nin restorasyonunu tamamladığı Taş Mektep, müze ve akademi olarak kent kültürüne kazandırılmaya çalışılıyor.BURSA (İGFA) - Mudanya'nın Tirilye Mahallesi'nde yıllarca eğitim yuvası olarak hizmet veren Taş Mektep, 30 yıl sonra yeniden kimliğine özgü bir şekilde yaşatılıyor.

Mudanya Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Taş Mektep’in bir bölümü kent müzesi olarak sosyal ve kültürel yaşama kazandırılacağı kaydedildi. Taş Mektep'in işlevini sürdürmek üzere “Taş Mektep Akademi” çalışmalarını başlatan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü hazırladıkları projenin sunumunu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yaptı.

Akademide atölye ve eğitim odaları, kütüphane, sergi salonu ve etkinlik alanı bulunacağını kaydeden Başkan Türkyılmaz, bu alanlarda seramik, fotoğraf, resim, satranç, astronomi, mozaik, drama& tiyatro atölyelerinin yanı sıra öğrencilere yönelik tohum etkinlikleri, bölgeye özgü mutfağın sergileneceği gastronomi çalışmalarının planlandığını kaydetti. Başkan Türkyılmaz, ayrıca Taş Mektep’te ÇEKÜL Vakfı iş birliğiyle yaz boyunca atölyelerin düzenleneceği, İtalya Pisa Üniversitesi Deniz Biyoloğu İnternational School for Scientific Diving (ISSD Onlus) Bilimsel Dalış Okulu Kurucu Başkanı Prof. Francesco Luigi Cinelli tarafından bir bölümüne dalış okulu kurulması da öngörüldüğünü söyledi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37