Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 5 yıllık stratejik planı şekillendi

23 Kasım 2021 Salı 12:32
Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 5 yıllık stratejik planı şekillendi

Yatırım ve planlamalarına yön verecek Stratejik Plan Çalışması’nı tamamlayan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2026 yılına kadar nitelikli eğitim ve toplumsal fayda sağlayan bir üniversite yapısı hedefledi. BURSA (İGFA) - 2022-2026 yıllarını kapsayan Stratejik Plan Çalışması’nın sonuna gelen BUÜ, taslak olarak hazırlanan planı Üniversite Yönetim Kurulu Toplantısı’na sundu. 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 5 yıllık yol haritasını büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, 46 yıllık mazisi bulunan üniversitenin, yaklaşık yarım asırlık geçmişinden aldığı güç ile geleceğe çok daha kararlı adımlarla yürüdüğüne işaret etti. Rektör Prof. Dr. Kılavuz, yönetime gelinen ilk günden beri yol haritası belirlediklerini anlatarak, "Sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı esaret altına alan pandemi koşullarına rağmen hedeflerimize yürümeye devam ediyoruz. Akademik, bilimsel ve alt yapı yatırımları noktasında arzu ettiğimiz noktaya gelmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

“4 ANA BAŞLIK İLE HEDEFE ODAKLANDIK”

Hazırlanan Stratejik Plan Çalışması’nın geri kalan görev süreleri içerisinde kendileri için bir yol haritası niteliği taşıdığının altını çizen Rektör Kılavuz; bu çalışma, sadece kendileri için değil, gelecek yöneticilere de aynı kolaylığı sağlayacağını belirterek, "Bir kurum aidiyeti oluşturmasını hedeflediğimiz çalışma sayesinde Üniversitemiz, farklı alanlara sapmadan yoluna kararlılıkla devam edebilecektir. Stratejik Plan Çalışmamız içerisinde 4 ana amaca odaklandık. İlk hedefimiz nitelikli eğitimi ile evrensel bakış açısına, eleştirel düşünme ve problemleri çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmektir. İkinci hedefimiz özgün ve nitelikli bilimsel araştırmalar yaparak çıktılarını toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürmek olacak. Üçüncü hedefimiz sosyal sorumluluk ve sürdürebilirlik bilinci ile toplumsal katkıyı geliştirmektir. Dördüncü ve son ana amacımız da kurumsal aidiyeti artırarak, kurum kültürünü güçlendirmek olacaktır” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37