banner55

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden "Atık Getirme Merkezi"

14 Ekim 2021 Perşembe 15:25
Bursa Yıldırım Belediyesi'nden "Atık Getirme Merkezi"

Yıldırım Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirebilmek amacıyla başlattığı " Atık Getirme Merkezi" açılıyor. BURSA(İGFA)- Yıldırım Belediyesi, geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanıma gönderilmesi amacıyla Yiğitler Mahallesi’nde yapımına devam ettiği ‘Atık Getirme Merkezi’nde sona yaklaşılıyor.

3000 metrekare alan üzerine kurulacak ‘Atık Getirme Merkezi’nde vatandaşların, ahşap, cam, plastik, metal, giysi, kâğıt, pil ve yağ gibi 14 farklı sınıfta getirdikleri atıklar depolanacak. Tesiste toplanacak atıklar ise lisanslı geri dönüşüm firmalarına gönderilerek geri dönüşümü sağlanacak. Geri dönüşüme kazandırılamayan diğer atıklar ise mevzuata uygun bir şekilde bertaraf edilmesi ile ilgili tesislere yönlendirilecek.

İsrafı önlemek için yapılan proje hakkında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "14 farklı sınıfta olan ambalaj atıkları, elektronik atıklar, tekstil atıkları, lastik, akü gibi atıklar ‘Atık Getirme Merkezi’nde depolanacak" dedi. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37