banner55

Bursa Yıldırım'da yeşil dönüşüm

11 Ocak 2022 Salı 14:52
Bursa Yıldırım'da yeşil dönüşüm

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a yeni mesire alanı kazandırıyor.BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi, Yıldırım’a ‘yeşil şehir’ kimliğini yeniden kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi eliyle Vakıf Kent Parkı’nı ilçeye kazandıran, Balaban Mesire Alanı’nı da açılışa hazır hale getiren Yıldırım Belediyesi, ‘Cumalıkızık Mesire Alanı’ projesi için de ilk adımı attı.

100 dönümlük alanda planlanan Cumalıkızık Mesire Yeri’nin bünyesinde; piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, otopark, kamelya, güvenlik, mescit gibi birimler yer alacak. Vatandaşların doğayla kucaklaşmasına imkân sağlayacak olan Cumalıkızık Mesire Alanı, Yıldırımlıların yanı sıra tüm Bursalıların sosyalleşebileceği ve aileleri ile gönüllerince vakit geçirebileceği bir ortam olacak.

2023 BAHARINDA AÇILACAK

Cumalıkızık’ta hayata geçirecekleri mesire alanı bölgesinde incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Cumalıkızık Mesire Alanı’nı 2023 yılı bahar ayında vatandaşların hizmetine sunacaklarının müjdesini vererek, “Yıldırım’ın yeşil kimliğini canlandıracak ve hemşehrilerimizi yeşille buluşturacak sosyal alanları ilçeye kazandırmaya devam ediyoruz. Cumalıkızık Mesire Alanı’nda da çalışmaların startını verdik.

Mesire alanımız açıldığında bölgede yaşayan binlerce hemşehrimize doğrudan hizmet verecek. Projemiz sadece bölgeye veya Yıldırım’a değil Bursa’ya da değer katacak. 7’den 70’e herkesin burada nefes alabileceği, yeşille buluşabileceği güvenli bir alan olacak. Hemşehrilerimiz günün stres ve yorgunluğunu, aileleriyle birlikte burada atacaklar. Yıldırım’da vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37