Bursa Yıldırım, sıfır atıkta marka kent oldu

17 Ocak 2022 Pazartesi 15:10
Bursa Yıldırım, sıfır atıkta marka kent oldu

Yıldırım Belediyesi, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veriyor.BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi’nin geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanıma gönderilmesi amacıyla Yiğitler Mahallesi’nde yapımına devam ettiği ‘Atık Getirme Merkezi’ ve ‘Kompost Tesisi’nde sona yaklaşılıyor. 3 bin metrekare alan üzerine kurulan ‘Atık Getirme Merkezi’nde vatandaşların, ahşap, cam, plastik, metal, giysi, kâğıt, pil ve yağ gibi 14 farklı sınıfta, getirdikleri atıklar depolanacak.

Tesiste toplanacak atıklar lisanslı geri dönüşüm firmalarına gönderilerek geri dönüşümü sağlanacak. Geri dönüşüme kazandırılamayan diğer atıklar ise mevzuata uygun bir şekilde bertaraf edilmesi için ilgili tesislere yönlendirilecek. Büyükşehir çöp depolama sahasına giden evsel atık miktarını azaltmak amacıyla 50 metrekare alanda kurulan ‘Kompost Tesisi’ ile organik atıklar kompost makinesi aracılığı ile doğal gübre haline getirilecek. Yıldırım Belediyesi hem depolamaya giden atık miktarını azaltmış hem de bu atıklardan gübre elde etmiş olacak. Proje kapsamında israfın önüne geçilerek, kaynaklar daha verimli kullanılabilecek. Yıldırım Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 2022 yılında Bursa’ya kazandıracağı Toplama Ayırma Tesisi ile de ambalaj atıklarının toplanıp ayrıştırılmasını sağlayacak.

2021 yılında ilçeye 39 adet mobil atık getirme merkezi yerleştiren Yıldırım Belediyesi, mobil atık getirme merkezlerinin sayısını 2022 yılında 250’ye çıkarmayı hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:
KızılayBelediyeTekirdağ
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37