BUÜ yeni yılda bilimsel üretime odaklandı

30 Aralık 2021 Perşembe 16:13
BUÜ yeni yılda bilimsel üretime odaklandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 2022 yılında üniversite olarak yeni yılda akademik çalışmalara ve bilimsel proje üretimine odaklanacaklarını açıkladı.BURSA (İGFA) - BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 2021 yılının maalesef COVID-19’un gölgesinden çıkamadığına işaret ederek, 2022 yılında yerli aşının da kullanıma sunulması ve aşılama oranlarının yükselmesiyle birlikte coronavirüs illetinden kurtulacak ve hep birlikte asıl hedeflerimize odaklanabileceklerini söyledi. 

Küresel salgının eğitim alanında da çok büyük tahribata neden olduğunu ifade eden Rektör Kılavuz, "Online yürütülen ders ve sınavlar gerek akademisyenlerimizi gerekse de öğrencilerimizi etkiledi. Bu alanda çok ciddi önlemler alarak yaşanan aksaklıkların en az seviyeye indirilmesini sağladık. Yaklaşık 2 yıl süren çevrimiçi dönemin ardından, 2021’de yeniden yüz yüze eğitim-öğretime başlamanın sevincini yaşadık. Geldiğimiz noktada ise COVID-19 hastalığının yeni varyantlar ile halen aramızda olması maalesef keyfimizi kaçırıyor. İnşallah yerli aşımızın piyasaya sürülmesi ve aşılama oranının toplum nezdinde artmasıyla birlikte 2022’nin ilk yarısından itibaren bu hastalığı yeneceğiz” diye konuştu.

Yeni yılda Bursa Uludağ Üniversitesi olarak tek ana hedeflerinin akademik çalışma sayılarını arttırmak ve daha çok bilimsel proje üretmek olacağının altını çizen Rektör Kılavuz, toplumla ilişkiler noktasında da aynı duyarlılık ile faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37