banner55

Dünya Su Günü Manisa’da coşkuyla kutlandı

22 Mart 2022 Salı 16:08
Dünya Su Günü Manisa’da coşkuyla kutlandı

22 Mart ‘Dünya Su Günü’ dolayısıyla MASKİ Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde Kültür Sitesi Lale Salonu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Büyük bir coşku ile kutlanan etkinlikte Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu ve Büyükşehir Belediye Kreşi minik öğrencileri gösterileri ile büyülerken, Şehir Tiyatrosu oyuncularının sergilediği oyunla da su tasarrufuna dikkat çekildi. MANİSA (İGFA)-  Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ‘Dünya Su Günü’ nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Minik öğrencilerle bir araya gelinen etkinlikte büyük bir coşku yaşandı.Etkinlik öncesi katılım gösteren tüm öğrencilere Abone İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından kumbara hediye edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte minik öğrenciler ve vatandaşlar eğlenceli vakit geçirdi.  

"SU, SAYGIYI, KORUNMAYI VE TASARRUFU HAK EDİYOR"

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı 3.sınıf öğrencisi Elanur Öksüz yaptı. Minik öğrenci konuşmasında, “Düştüğü toprağı yeşertip bereketlendiren, sayısını bilemeyeceğim kadar çok canlının yaşam kaynağı, bazen gönlümüzden akan bir damla yaş bazen gidenin arkasından döktüğümüz umutlu bekleyiş bazen de Afrikalı bir çocuğun yüzündeki gülümseyiş. Gerçekten de su yaşamın vazgeçilmezi, su bu vazgeçilmezliği ile saygıyı, korunmayı, tasarrufu hak etmektedir. Suya gereken değeri gösterirsek tarlamıza bereket, vücudumuza sağlık canlılara hayat, geleceğimize miras olur” ifadelerinde bulundu. Ardından MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay bir konuşma gerçekleştirdi.

"GELECEK NESLİN EN BÜYÜK YATIRIMI 'SU' OLACAKTIR"

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere yönelik şöyle sesleniyor; “Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler; hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız.” sözü ile konuşmasına başlayan Genel Müdür Burak Aslay, “İşte bizler de bu anlayışla ne yatırım yapıyorsak hepsinin amacı sizlere, yani çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak sizlere temiz su ulaştırmak ve su kaynaklarımızı kirlilikten korumak için çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi su, en önemli yaşam kaynağımız. Su yoksa, hayat da yok. Sadece biz insanlar için değil; hayvanların, ağaçların ve çiçeklerin yaşaması için de suyumuzu bilinçli kullanmalıyız. Buna dikkat çekmek amacıyla tüm dünyada her yıl 22 Mart günü, Dünya Su Günü olarak kutlanıyor. Bizler de suyun önemini anlatmak için Manisa’mızda binlerce ilkokul öğrencimize, su tasarrufu eğitimi verdik. Belki de aralarında sizler de yer almışsınızdır.

Eğitim verdiğimiz evlatlarımızı su tasarrufu elçimiz yaptık. Çocuklarımız artık, suyun önemini biliyor ve israf etmiyor. Dünya’nın 4’te 3’ü su ile dolu. Her tarafımız denizler, okyanuslar ve göller ile çevrili. Ancak bu suyun sadece yüzde 1’i, yani çok çok az bir bölümü içilebilir durumda… Kısacası, elinizde 100 şişe su varsa, bunun sadece 1 şişesini içebiliyorsunuz. Bu az miktardaki suyumuzu korumak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Muslukların açık kalmasının önüne geçersek, elimizi yıkarken suyu dikkatli kullanırsak, dişlerimizi fırçalarken suyu kapatırsak ve de en önemlisi suyumuzu boşa harcamazsak, su tasarrufu için küçük ama önemli katkılar sağlamış oluruz. Bunları lütfen unutmayın. Bu söylediklerimi öğretmenleriniz de mutlaka sizlere anlatıyor biliyorum. Ama biz de bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Önlemlerimizi alarak sizlere daha güzel ve yeşil bir dünya bırakabiliriz" fadelerini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37