Ekonomik kriz kaleleri yıktı

15 Kasım 2021 Pazartesi 13:15
Ekonomik kriz kaleleri yıktı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Ekonomi Masası Heyeti’nin Kayseri’de gerçekleştirdiği saha çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Kayseri’ye dışarıdan bakıldığında ticaretin yoğun olduğu Türkiye’nin zengin kentlerinden birisiymiş gibi gözüktüğünü ancak yapılan saha çalışmalarında Kayseri’de tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu, Kayseri’de yaşayan yurttaşların zamlar nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini ifade etti.

CHP Esnaf Masası Heyeti’nin Kayseri programı kapsamında Muğla Milletvekili Burak Erbay ile Kayseri’nin Tomarza ilçesinde saha çalışmaları gerçekleştiren Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere gerçekleştirdikleri saha çalışması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tomarza'nın tarımla geçinen bir ilçe olduğunu kaydeden Tutdere, "İlçe merkezinde bütün ekonomik krizin, hayat pahalılığının esnafın belini büktüğünü ve insanların karamsar bir şekilde kapıların önünde beklediğini gördük. Çok dükkân gezdik, dükkanların neredeyse içinde hiç müşteriyle karşılaşmadık.  Traktör almak için Tarım Kredi Kooperatifine yapmış olduğumuz ziyarette tarım kredi kooperatifine üye olan ve kredi kullanımı yapan çiftçilerimiz almış oldukları kredileri ödeyemedikleri için icra baskısıyla karşı karşıya kaldıklarını ve icralık olduklarını söyledi. İcralık oldukları için de avukatlık masrafları ve icra masraflarıyla borçların daha da ödenemez hal aldığını, traktörlerini satarak borçlarını kapatmaya çalıştıklarını ifade etti” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın gerçeklerini ifade ettiklerini söyleyen Milletvekili Tutdere, “İktidara çağrı yapıyoruz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerdiği Kara Kış Fonu’nu bir an önce kurun ve yurttaşlarımızın karşılaşacağı sıkıntıların giderilmesi için çare üretin. İktidar vatandaşların dertlerine derman olacak politikalar üretemiyor, ekonomi iktidarın tüm kalelerini yıktı" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
TrakyaKoronavirüsVaka
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37