Ekrem İmamoğlu’ndan ‘cemevi’ mesajı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem ayı orucunun 8.gününde, Esenyurt’taki Erenler Cemevi'nde Alevi yurttaşların lokmasına ortak oldu.

17 Ağustos 2021 Salı 09:20
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘cemevi’ mesajı

İSTANBUL (İGFA) - Orucunu cemevini dolduran canlarla açan İmamoğlu, “Alevi canlarımızın bu değerli anını tatmaktan, paylaşmaktan büyük kıvanç duyuyorum. Bu, hem ülkemizde her vatandaşımıza, dünyada da her insana ders olacak. nitelikte bir tutumdur, ibadettir, anlayıştır. Cemevlerine karşı yaptığımız hizmetler, kamu kurumu olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vazifesidir, sorumluluğudur. Asla bir lütuf da değildir” dedi.

Bir ülkede ibadethanelerin birbirinden ayrı tutulmasının yanlış bir tavır olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, şöyle devam etti: “Cemevleri de milletimizin bir bölümünün ibadethanesidir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesidir. Dolayısıyla nasıl ki camilerimize hizmet ediyorsak, Cemevlerine hizmet de bir kamu kurumunun boynunun borcudur. Bunun bilinmesini istiyorum. Değerli canlar, bu tavrın tümden anlaşılması, ülkemizin her şartında, her ortamında, her yönetiminde, bir prensibe, bir uygulamaya dönmesini de diliyorum. Zira Alevi vatandaşlarımızın yüzyıllardır ibadethanesi olan Cemevlerinin ibadethane midir, değil midir tartışmasını yapanları da açıkçası cahil buluyorum.”

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37